Zajedno možemo sve - Žene koje podržavaju druge žene su mnogo uspješnije u životu

Žene koje podržavaju druge žene imaju veće šanse da će uspjeti.


Ovo nije mit! Čak je i ovaj razlog dovoljan da se prestanete takmičiti i pokazati više saosjećanja prema kolegicama ili prijateljicama. Sestrinstvo nije samo dijeljenje ruža za usne, već pokazivanje istinske ljubavi, poštovanja i osjećaja sigurnosti. Mi danas inspirišemo žene i želimo im da budu srećne i žive u atmosferi podrške.

1. Ohrabrite je Svaka žena treba da se osjeća sigurnom, ali postoje neke situacije u životu koje su van naše kontrole. Ponekad moramo biti hrabre i same donositi odluke. Ako vas druga žena pita za savjet, umjesto da kažete da joj ne treba savjeti, ili da je to o čemu pita rizično, pitajte je kako je možete podržati.



Ako želi raskinuti s momkom, odvedite je negdje sa strane da se smiri. Ako želi da se upusti u neki posao, podržite je i recite da ste ponosni na nju. 2. Slušajte je Pustite je da priča. Nije sve u tračevima. Kad su žene pod stresom, razgovor ih doslovno smiruje jer se u ženskom mozgu proizvodi hormon zvan oksitocin.

Možete samo kimnuti glavom dok slušate ako ne znate šta da kažete ili se bojite reći nešto glupo. Ali ignorisanje prijateljice kad joj je potrebno olakšanje tokom teških vremena najgora je stvar koju možete učiniti. 3. Podijelite svoje znanje Evo primjera. Imate novu kolegicu, to joj je prvi dan na poslu, a ona doslovno ne zna ni gdje može dobiti šolju kafe, i zato se ne ponašajte kao stranac.



Već je pod stresom. Podijelite svoje znanje i pomozite da se osjeća ugodnije. To je dobro i za vašu karmu. Naravno da ne govorimo o dijeljenju nekih subjektivnih iskustava, poput raskida s momkom, ali i davanje korisnih i praktičnih informacija može biti dobro i za vas i za nju.

4. Posavjetujte mlade djevojke Sjetite se sebe kad ste bili tinejdžerka. Kladimo se da neki od nas mogu reći da nisu imali dovoljno žena koje bi nas mogle nadahnuti i voditi u pravom smjeru. Ne morate biti dosadni svojim savjetima, ali uvijek je dobro reći ili raditi nešto što će im pružiti više samopouzdanja.

Možete im reći da su lijepe baš takve kakve su, i da ne zaborave da vode brigu o sebi i svom ličnom rastu i razvoju. 5. Udijelite komplimente Svi mi volimo komplimente, ali razmislite koliko ih puta dnevno uputimo. Vas neće koštati ništa, a drugoj ženi će veoma prijati i značiti.

6. Pomozite svojoj majci ili baki Nazovite svoju majku i pitajte je da li joj nešto treba. Možete joj i kupiti cvijeće bez ikakvog razloga. To će je sigurno razveseliti. Takve stvari će uljepšati dan i njoj i vama. 7. Spajajte žene Upoznajte žene koje poznajete. Možda imaju sjajnu ideju za posao.

A ako je vaše okruženje uspješno, i vi ste. Ne morate rušiti jedna drugu i sakrivati svoju najbolju prijateljicu od svih. Što je više žena međusobno povezano i prijateljski raspoloženo, to više imaju šanse za uspjeh u životu.

Pokreće Blogger.