Naučno dokazano: Brakovi su uspješniji kada žene vode glavnu riječ

Što češće muškarac govori Da, draga - to bi ljubav mogla biti jača


Naučnici veruju da je brak mnogo bolji kada žena ima zadnju reč. Ako u braku ili vezi, sve odluke donosi žena to će biti korisno za oba partnera, kažu naučnici. Kada partneri dobrovoljno zamene svoje tradicionalni nametnute uloge u porodici, muškarac postaje opušteniji, slobodniji i srećniji.

Poenta nije samo u tome što će se muškarac osećati slobodnije i srećnije, već i zato što će ženi vodeća pozicija doneti bolji osećaj. Studije su pokazale da je borba za vođenje glavne reči u kući između partnera prilično česta pojava.Ako se žena oseća podređenoj u vezi, to ima pogubni efekat na njenu psihu, što dovodi do ozbiljnih posledica u vezi. Želja žene da dominira u braku je rezultat vekovnih kršenja prava žena i ograničavanja njihovih prava. Neravnopravnost polova je veće posledice ostavio na žene nego na muškarce.

Muškarci svoju slobodu vide kao normalnu stvar, dok se pripadnice lepšeg pola, osećaju podređenima u društvu, čak i danas, u nekim sverama, pa podsvesno pokušavaju da se izbore sa tim, pa makar to bilo i u bračnom odnosu.Ako muškarac ne dozvoli partnerki dominantniji položaj u većini slučajeva to vodi ka nezadovoljstvu i patnji, pravljenju ljubomornih scena i mučenju za oba partnera. Drugim rečima, što manje muškarac "udara šakom o sto" i što češće govori"da, draga", to će zadovoljnija i srećnija njegova žena biti.

Shodno tome, i sam brak će biti kvalitetniji. Vratimo se u prošlost i prisetimo se predivnih brakova naših baka i deka. U to vreme se muškarac smatrao glavom porodice, ali u stvari sve odluke su donosile žene, stubovi svake porodice.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.