Muškarci otvoreno: “Otkako imamo djecu brak nam je još bolji - Sad smo pravi tim”

Imati dijete može se činiti poput bacanja bombe na svoj brak - života kakav ste nekad poznavali više ne postoji.


Rutine se mijenjaju. Redovno spavanje završava. Svoj društveni krug viđate mnogo rjeđe, ako uopšte. Kao dokaz tome 9 očeva otvoreno priča o iznenađujućim načinima na koji su se njihovi brakovi promijenili na bolje nakon što su dobili djecu.

1.”Mnogo više cijenimo društvo jedno drugog” Mi samo uživamo provoditi vrijeme ne radeći ništa. Kada imamo priliku da se odmorimo ne idemo po restoranima, putovanjima, barovima. Jednostavno opuštamo se kod kuće. Ne sjećam se da smo prije djece tako opušteno provodili vrijeme.



2. “Mnogo smo prisutniji jedno s drugim” Imam sina od 10 mjeseci, a nakon njegovog dolaska, jedna pozitivna promjena u odnosu s mojom suprugom je ta što smo međusobno više prisutni. Prije bebe često bismo bili „sami zajedno“ - u istoj sobi, ali svako na svom telefonu. Sada smo skloniji tome da ostavimo telefone, jer želimo upiti svaki zabavni trenutak sa sinom.

3. “Više smo empatični.” Otkako imamo djecu moja supruga i ja više cijenimo naš brak I život nam je bolji. Uče nas kako da se volimo bolje i pokazujemo empatiju jedni prema drugima. Imati djecu takođe nam je pomoglo da postanemo bolji tim i pružilo nam je mogućnost stvaranja važnih navika i disciplina u našem životu, pomažući nam da održavamo red u svom životu.



4. “Iskreniji smo i smanjili smo ego” Izgleda da djeca znaju kako da otkriju naše sebičnosti i velika ega. Mislim da brak započinje taj proces, a kad djeca dođu, završe ga. To ponekad može biti grubo i bolno, a to vodi do kratkih živaca i nerealnih očekivanja između moje supruge i mene. Ali, na kraju je dovelo do nekih od najvećih pozitivnih pomaka. To nas je samo zbližilo na sve moguće načine.

5. “Naša povezanost nikad nije bila jača” Upoznao sam svoju ženu na poslu i uživali smo u dobrom projektu. Kada oboje imate takav izazov, zajedno rastete i razvijate se. Ponekad se borite i ne slažete se, pa ima i napetosti, ali tada učite kako se nositi s nečim većim od sebe i postajete jači.

6. “Teška trudnoća moje supruge učinila je da se više poštujemo” Moja supruga je imala užasnu trudnoću s našom kćerkom. Dijagnostifikovana joj je hemolitička anemija novorođenčadi. Krv moje žene pokušavala je ubiti dijete. Morala je izvršiti pet intrauterinih transfuzija krvi kako bi dijete preživjelo. Prolazak kroz ovo nas je zbližio jer smo stavili na stranu bračne probleme i razgovarali smo više nego što smo navikli i zbližili smo se. Postali smo tim i imamo više poštovanja jedno prema drugome.

7. “Posvećeniji smo jedno drugom više nego ikad” Jedna od stvari u kojoj sam uživao u braku nakon što smo dobili djecu jeste osjećaj da smo zaista u istom timu. Prije smo bili posvećeni jedno drugom i našim ciljevima. Ali, sad ovdje imamo ljude koji od nas trebaju da radimo zajedno.

8. “Postali smo sjajan tim” Prije nego što smo dobili djecu, imao sam sjajan odnos sa suprugom. Dobro smo komunicirali i oboje smo dobijali ono što smo trebali od veze. Nakon što smo dobili dvije kćeri, postali smo nevjerovatna ekipa.

9. “Izdvajamo "posebno" vrijeme jedno za drugo” Otkako smo dobili djecu zbližili smo se zbog zajedničke ljubavi i povezanosti koju imamo prema djeci. Kad god vidim da moja supruga radi još jače za djecu, zbog toga je više cijenim i moja ljubav prema njoj jača. Takođe, otkad imamo djecu, uveli smo sedmično noćza nas. Ovo održava našu komunikaciju snažnom i na taj način ne zanemarujemo jedno drugo.

Pokreće Blogger.