Ako imate takvog prave ste srećnice: Osobine koje krase pravog džentlmena

Da li su nestali pravi džentlmeni? To su muškarci koji imaju manire i znaju kako da se ponašaju u određenim situacijama. Možda su u današnje vrijeme takvi muškarci malo pali u zaborav, ali smo sigurni da pravi džentlmeni nikada neće izaći iz mode.


Donosimo vam neke od osobina kakve posjeduje pravi džentlmen. 1.Nikada ne diže ruku na ženu Pravi džentlmen je 100% fokusiran da zaštiti žene u svom životu. Kao takva, ideja o dizanju ruke n a ženu je u suprotnosti sa svime u što ona vjeruje.

Osim ekstremnih okolnosti (One mogu postojati, postoji izuzetak od svakog pravila), nikada neće podići ruku ni na jednu ženu sa kojom se u životu sretne. 2. Ima manire za stolom Ne morate se brinuti kad idete negdje jesti, džentlmen zna kako se prikladno ponašati u bilo kojem okruženju - bilo da prisustvujete roštilju u dvorištu ili uživate u večeri u finom restoranu.



3. Ponudi vam jaknu kad je hladno Najveći prioritet u bilo kojem trenutku za džentlmena je da bude siguran da ste srećni, sigurni i da vam je udobno. Ako zahladi napolju, a vama je hladno, on će žrtvovati sopstvenu udobnost kako bi vas ugrijao.

4. Nikada nije nepristojan prema drugima Pravi džentlmen će uvijek popustiti, čak i ako se nađe u situaciji u kojoj ima posla s nekim nepristojnim ili napadnim. Pokazuje emocionalnu inteligenciju, svjestan da može kontrolisati svoje emocije, a ne dopustiti da ga njegove emocije kontrolišu.



5. Otvara vam vrata Bez obzira jeste li ušli u neku zgradu ili vam on pomaže da uđete u auto, džentlmen će uvijek pridržati vrata za ženu i dopustiti joj da prva uđe. 6. Uvijek vam ponudi ruku Kada god nekud šetate, ponudi vam ruku da se oslonite, i vodi vas prema vašoj destinaciji.

7. Pomogne vam da sjednete Ako krenete zauzeti svoje mjesto, na primjer, u restoranu, pravi džentlmen neće samo izvući stolicu za vas, već će vam pomoći da se približite stolu nakon što sjednete.

8. Platiće račun.Kada ste u restornu ili kafiću sa džentlmenom, uvijek će prvi uzeti račun. To naravno ne znači da baš uvijek on mora da plati,takođe će vama dopustiti da pokažete svoju nezavisnost, ukoliko to želite.

9. Uvijek je tačan Ranije znaći stići na vrijeme, a na vrijeme znači da kasni. Džentlmen ne dopušta da ga iko čeka, i ne želi da niko gubi svoje vrijeme. 10. Uvijek održi svoju riječ Ako kaže da će nešto učiniti ili biti negdje, možete računati na to! Džentlmen shvata da mu je riječ obavezujuća i uvijek će je održati.

Izvor: infpult.info

Pokreće Blogger.