Izdvajaju se među ostalim: Znakovi koji bi mogli otkriti da odgajate malenog genijalca

Već od malih nogu postavljaju jako visoke standarde u svemu što rade


Rano čitanje; Djeca u prosjeku nauče čitati u šestoj godini života. Nadarenu djecu knjige zanimaju od rane dobi, pa tako i ranije počinju čitati - u dobi od četiri godine. Čitanje često počinje s pretvaranjem djece da čitaju slikovnice o životinjama, ali u nekom trenu ona počinju prepoznavati riječi bez da ih je itko učio. Takva djeca u prosjeku imaju viši kvocijent inteligencije.

Znatiželja; Znatiželja je usko vezana s kvocijentom inteligencije. Ako vaše dijete postavlja puno pitanja i potpitanja te aktivno ispituje svijet oko sebe, to je isto jedan od pokazatelja da dijete ima visoki kvocijent inteligencije.



Obožava pričati, pogotovo s odraslima; Ponekad se osjećate kao da uz sebe imate upaljeni radio, a ne dijete? Ako vaše dijete voli pričati, puno pita i aktivno sudjeluje u 'razgovorima za odrasle' to pokazuje znatiželju, zrelost i visoki kvocijent inteligencije. Natprosječno inteligentna djeca od ranih dana znaju izraziti što misle i osjećaju.

Čini vam se da su tek progovorili, a već iz njih izlaze složene rečenice. Humor; Dijete vas u razgovoru pokušava nasmijati? Stalno smišlja nove šale i traži načine da vam pokaže svoj humor? Ovo je još jedan znak inteligentnog djeteta piše na stranicama Mense.



Muzikalnost; Djeca koja pokazuju sklonost glazbi, pjevanju ili su posebno sklona nekom tipu instrumenta, su obično inteligentnija od svojih vršnjaka. Izvrsno pamćenje; Dogodilo vam se da vam dijete prepričava neki događaj koji se dogodio prije par tjedana ili mjeseci? To je pokazatelj izvrsnog pamćenja i visoke inteligencije.

Izrazito visoki standardi; Djeca genijalci imaju tendenciju postavljati si jako visoke standarde u svemu što rade. Na primjer, ako žele naučiti nešto novo neće stati dok to ne znaju u detalje, ako crtaju - svaki potez bojicom mora biti istog pritiska, unutar crta, najbolje što može napraviti.

Pokreće Blogger.