Kako starite: Djevice njegovane - Ovan mlad i lud do kraja

Poklapa se, zar ne?


Svatko od nas stari na drugačiji način. Na to utječe tip temperamenta, karakterne osobine, jake i slabe strane, prenosi uspesnazena.com. Ali postoje neke opće tendencije, koje određuju isti tip ponašanja horoskopskih znakova. Čitajte o sebi i prijateljima, bit će vam interesantno!

Ovan Ovnovi ignoriraju svoje godine, žive u sadašnjem trenutku, bodri su i mladi do kraja života. U 60-oj nose „kožnu jaknu“, i ispoljavaju toliko energije, o čemu neki dvadesetogodišnjaci ne mogu ni sanjati. Bik Bikovi vole malo više pojesti, pa zato s godinama mogu dobiti na kilaži. Nisu gipki ni fizički, ni psihički, ali su izdržljivi, i žive dugo.



Blizanci Blizanci još u mladosti zadaju sebi ciljeve i dolaze do njih. Čak i u kasnim godinama nastavljaju raditi, napredovati i razvijati se. Rak Rakovi se dijele na dva tipa: onaj koji nikada ne stari i onaj koji u starosti podsjeća na majku Terezu. Traže poštovanje, postaju prave babe i djede.

Lav Lavovi su staloženi i zaštitnički nastrojeni. U starosti su već iskusni ljudi, spokojni su, žele biti autoritet i uzor mnogima. Djevica Djevice počinju negativno prihvaćaju svijet oko sebe s godinama. Kritične su, nastoje ostati u formi, brinu o zdravlju, teže savršenstvu u svemu. U starosti su stroge, pametne, i njegovane dame i gospoda.



Vaga Vage brinu o svom izgledu, podmlađuju se i umišljaju da izgledaju mlađe, nego što to jesu. Škorpion Škorpioni su važni i ugledni. Misle za sebe da su filozofi, da su mudri, ali su previše skoncentrirani na svoje ciljeve i uvjerenja. Tvrdoglavi su i nametljivi.

Strijelac Strijelci se trude ne primjećivati starost, i očekuju komplimente za izgled. Privlačnost i erotičnost zadrže i do pozne starosti. Jarac Jarac se rađa kao „mali starac“, mudar je i ozbiljan, odgovoran i spokojan. A onda s godinama postane veseo i djetinjast.

Vodenjak Vodenjaci su neobično ozbiljni. S godinama mogu postati ekscentrični, ne mare za tuđe mišljenje i nepredvidljivi su. Ribe Ribe se jako plaše starosti, zato stalno podvlače crtu da vide kakav je račun, sumiraju rezultate. Zbog pretjerane brige mogu živjeti kraće, nego što bi inače.

Izvor: uspesnazena.com

Pokreće Blogger.