5 razloga zašto biste trebali spavati pored osobe koju volite

Zašto vam spavanje kraj voljene osobe omogućuje da brže zaspite, smanjite depresiju i pomaže vam da živite dulje.


Jedan od najboljih osjećaja Spavanje pokraj nekoga je jedna od najbliskijih i najromantičnijih stvari koje možete učiniti vašem partneru. To je više od puke intimnosti, to je poruka utjehe, ona govori vašem partneru da ste tu za njega i da je siguran i zaštićen s vama u zagrljaju.Istraživanja su pokazala da su parovi koji se maze i spavaju sklupčani jedni uz druge često sretniji i imaju bolji život zajedno jer dijele sasvim novu razinu prisnosti i ljubavi koju ni se**s ne može donijeti.

Činjenice su neosporive Studije su pokazale da parovi koji imaju tendenciju da se grle na dnevnoj bazi imaju kvalitetniju vezu i žive u prisnijoj zajednici. Parovi koji to ne rade dokazano nisu isključivi jer je maženje puno bolje od se**a, pa ako je vaš partner zainteresiran samo za se**s i ako vas čudno gleda kada ga pitate da vas samo zagrli, vaša veza će biti kratkotrajna.



Smanjuje žudnju za lošim stvarima Znanstveno je dokazano da spavanje uz partnera pomaže parovima da se lakše bore s njihovim žudnjama. To mogu biti sve vrste žudnji, pušenje, prekomjerno jedenje ili neke druge loše navike, no one sve mogu nestati ako ih otjerate zagrljajem. Kada je potreba za pušenjem ispunjena ležanjem u rukama vašeg partnera, toplina i ljubav učinit će da zaboravite na svoje ovisnosti.

Nova razina komunikacije Poznati terapeuti tvrde kako vas priljubljivanje i maženje može približiti vašem partneru. Jer kada ste u toplim rukama voljene osobe, obično ste na sasvim novoj razini komunikacije koja je zapravo način da kažete svom partneru da ste tu za njega i da tu planirate ostati dugo vremena. Čak ćete često i šutjeti dok se mazite, ali oboje ćete biti nasmijani.



Najbolje rješenje za prezaposlene Često postajemo prezauzeti poslom i životom u današnjem natjecateljskom svijetu, no spavanje s vašim životnim partnerom pomaže u nadoknadi izgubljenog vremena. Kada prolazite kroz nezanimljiv ili naporan period na poslu, nema slađeg osjećaja nego naći se u zagrljaju vašeg partnera, pričati mu o svom danu i slušati o tome kako je njegov dan prošao. Doista ne postoji ništa više opuštajuće.

Pokreće Blogger.