Da li su samo žene koje udovoljavaju muškarcima zaista srećne - Tužna ali istinita priča

Milena, žena na početku treće decenije i sa djetetom, pitala je za savjet kako da unaprijedi svoj život u smislu partnerskih odnosa. Kakav odgovor je dobila? 


Rekli su joj da ona ne treba da zahtjeva nešto od muškarca, nego naprotiv - da nudi. Treba da mu kuha, pegla, da bude uredna, da sprema hranu i slično. Ako je suditi prema savjetima čini se da žena može da pronađe sreću samo ako ima nešto da ponudi partneru. Ali kako onda taj život izgleda? 

Stalno provodite vrijeme udovoljavajući partneru i njegovim interesima. Gdje tu onda vaša sreća? Mileni su neki rekli da je njen voz prošao i da je sada bolje da pronađe bilo koga. Ali ipak, mislim da je bolje da živi svoj život, nego tuđi. 



Pitanje koje treba da postavimo jeste da li se ljudi koji su sretni samo ubjeđuju da su srećni ili i konuzumerizam u partnerskm odnosima nazivaju ljubavlju? Svrha zabavljanja sa partnerom jeste povezivanje na svim nivoima. Treba da budete sa nekim sa kim možete da pričate. 

Prije nego odaberete nekog za partnera treba da shvatite šta vi zapravo želite i šta tačno vam je, od te osobe koja je pred vama, potrebno. I to ne znači da treba da idete okolo i isprobavate "besplatne uzorke". To nije ljubav i nikada neće biti ljubav. Nemojte pretvarati ljubav u tržišne odnose. 



Nemojte na ljubav kačiti cijenu, postavljati zahtjeve ili stalno pitati šta, kako ili koliko. Nema potrebe da se pretvarate u nešto što niste da biste bili voljeni i da biste osjetili ljubav. Ljubav nije dobrotvorna organizacija, ona treba sama da vam dođe kad budete spremni za nju. I ne pristajte ni na šta manje od onoga što zaslužujete.

Pokreće Blogger.