Iz ugla jedne žene: Hvala ti, što me nisi volio - Naučio si me kakva ljubav ne treba biti

Žene često nemaju potrebu da se bivšim ljubavim zahvale za bilo šta. Ja imam, ma koliko to bilo neuobičajeno. 


Želim da se zahvalim svom bivšem partneru za sve što mi je uradio. Danas sam dobro. I ti mi ne trebaš, sama sam odlično. Ipak, nisam spremna za vezu, ali sam dobro. Neću da bježim od ljubavi. Oduvijek sam bila romantična duša i sigurno ću na kraju poželjeti da sa nekim pronađem vječnu ljubav, ali još nije vrijeme za to. 

Ne želim da se zadovoljavam bilo čime. To je lekcija koju sam naučila sa tobom. I zato ti danas želim reći hvala. Bila sam sa tobom uvijek, čak i kada sam znala da me ne voliš onoliko koliko zaslužujem. Nikada nisi pokazivao da ti je stalo do mene. Nikada nisi pokazao da sam ti lijepa i da zaslužujem tvoj trud.



Nikada se nisi trudio za nas dvoje, a ja sam ipak ostajala. Uništio si moje samopouzdanje i moje samopoštovanje. Počela sam da preispitujem svoju vrijednost. Bila sam tvoja lutka, a ti si se igrao. I ja sam ostajala. Sve do jednog trenutka kada sam odlučila da je dosta, da ja to ne zaslužujem i da je vrijeme da odem. 

Znala sam da zaslužujem bolje od tebe. Nikoga ne možeš natjerati da te voli. Ti nisi bio pravi za mene. Nikada se nisam mogla osloniti na tebe. Nikada se nisi potrudio da budeš uz mene kad mi je život zadavao teške udarce. Kraj tebe nisam osjetila sigurnost, ali ti nisi bio onaj koji odlazi.



Sada želim da ti kažem hvala što si me tretirao onako kako ne zaslužujem, što si bio sve ono što dečko ne treba da bude. Naučio si me važnim lekcijama. Ljubav koja ne postoji ne može se stvoriti vremenom. Ako nije suđeno danas, neće biti suđeno nikada. 

Ljubav koja se održava na silu nema budućnost. Hvala ti što si igrao glavnu ulogu u mom životu i naučio me da shvatim ko sam i šta želim. Danas znam da se radujem svemu i znam da ljubav izgleda drugačije.

Pokreće Blogger.