Kada nema jednakosti, nema ni sreće - 5 stvari koje mogu da unište brak brže i od prevare

Kada jedan od partnera želi da prekine vezu, često se odlučuje da prevari partnera, jer tako misli da je kraj definitivan i da je to najbolji način. 


Partner koji želi raskid siguran je da će prevara narušiti odnos, i povjerenje u njemu. Čini mi su da nema ništa gore od takve vrste izdaje, i da je to dobar potez. Međutim, to i nije baš uvijek tako. Pored prevare, navode se još pet razloga, koji su ponekad čak i gori i prije će dovesti do svađe i raskida. 

1. Zajednički život iz intresa: Nažalost često partneri ostaju u braku jer ih veže neka druga nit, a da to nije ljubav. Ostaju u odnosu, nesrećni i nezadovoljni kako bi ispunili samo neka očekivanja. Osjećaju da su dužni biti zajedno iz raznih razloga. 



Djece, kredita, zajedničkih ciljeva itd. 2. Manipulacija: Manipulacija nekada zna biti gora, od bilo koje prevare ili izdaje. U ovakvoj situaciji jedan partner očigledno koristi drugog samo da bi zadovoljio vlastite potrebe. 

Ovdje se često javlja problem, da osoba kada izađe iz takvog odnosa, gubi povjerenje i nadu za svaki budući.  3. Nedostajanje intimnosti i nježnosti: Čovjeka često zaboli kada osjeti da se druga strana hladi. Kada krenete poljubiti partnera, biti bliski, on jednostavno to odbija. 



To itekako može da utiče na psihičko stanje druge osobe, i njeno samopozdanje. Ovakvo ponašanje je hladan tuš, i postepni vid udaljavanja.  4. Prepotentnost: Osoba sebe u odnosu uzdiže, a partnera ponižava. 

Skolna je da povisi ton, ima hladno ponašanje, u društvu ističe sebe, ona je ta koja više ulaže u odnos itd.  Kada u vezi nema jednakosti, nema ni sreće. Ovo je takođe jedan od razloga zašto će do raskida doći prije, nego da izvršite preljubu. 

5. Neiskrenost: Kada je laž sastavni dio odnosa, i kada se isti gradi na njima, odnos ne može da bude zdrav. Ponekad osoba svjesno laže kako bi impresionirala drugu osobu, a ponekad kako bi upravo što prije raskinula sa njom. 

Svakako kada se više ne pronalazite sa nekim u odnosu, možda je jedino potrebno da iskreno razgovarate. Nema potrebe da birate drugačija sredstva kako bi okončali neki odnos. Svi gore navedeni razlozi već jesu put ka raskidu, neki se samo dešavaju odmah, a neki postepeno.

Pokreće Blogger.