"To što si me varao, samo mi je dobro došlo"- 2 sjane priče prevarenih žena

Izdaja u vezi je itekako bolna. To zna da bude iskustvo koje ćemo nositi sa sobom ako ne čitav život, onda zasigurno dugo vremena. Ali, ponekad shvatimo da smo doživijeli blagoslov. 


Donosimo vam dvije priče i dva iskustva, na istu temu, ali sa različitim segmentima.  Evo na koji način su naše dvije junakinje preživjele izdaju i zapravo shvatile da je to na kraju bio za njih pravi blagoslov. Katstrofa se ponekad pretvara u pravu priliku. 

Prva priča: "Partner i ja smo se već uklopili na prvom sastanku. Oboje smo željeli da nastavimo dalje poslije propalih brakova, koje smo imali i on i ja. Imali smo viziju da u budućnosti izgradimo našu novu porodicu. Što je značilo da odnosu pristupamo ozbiljno. 



 Znala sam da je imao djevojke poslije razvoda, zapravo prije nego što je mene upoznao. Nisam tome pridavala značaj. Provodili smo skoro svaki dan zajedno i bilo nam je lijepo. Odjednom, kada god sa započela temu o braku i zajedničkom životu, on je vješto izbjegavao. 

Intimnost nam je bila sve dalja, ali sam ubrzo i shvatila razlog. Jedna od djevojaka koju je imao poslije razvoda je itekako ostala u njegovoj blizini. Redovno su komunicirali i viđali se. Nakon naše beznačajne svađe, nije se javljao nekoliko dana, a zatim je napisao da ne vidi smisao za dalje. 



Nisam sebi dozvolila da pokažem da mi je teško iako je zaista bilo. Šamar realnosti mi je usljedio kada sam vidjela da se sa drugom djevojkom uselio u novi stan. Tada mu to nije bilo brzo i naporno. Ostala je bila samo ljutnja, a sada čista ravnodušnost i blagoslov". 

Druga priča: " Moj partner je osam godina mlađi od mene. Dok posljednih pet godina živimo zajedno u mom stanu. Djecu tada nismo planirali, on je radio na svojoj karijeri. U slobodno vrijeme radio je na igrici, koju su napravili njegovi prijatelji. 

Njegova porodica me je odlično prihvatila, kao što je i moja njega. U karijeri mu je dobro išlo. Sve češće je znao da ostaje sa prijateljima i radi na igrici, uz korištenje dosta alkohola. Jednom se jednostavno nije vratio da prenoći, a ja sam ujutro nastavila sa svojim obavezama. 

Vjerovatno je iz toga razloga u budućnosti nastavio da dolazi kada mu je volja. Jedne prilike, na očevoj zabavi je dosta popio, i morala sam da uzmem njgov telefon. Nisam namjerno ništa tražila, ali poruke su same iskakale. 

Naišla sam na desetine prepiski sa drugim djevojkama i na pitanje jedne od njih: "Kada mogu da te očekujem". Nisam gledala ništa dalje. Ostavila sam ga kod roditelja, sutredan mu poslala stvari i blokirala ga na svim mogućim mrežama. 

Nikad i nije pokušao da dođe do mene, ali nije ni morao. Voljela bih da nađem muškarca koji će me zaista voljeti i cijeniti. Ne želim da gubim nadu". Izdaja zna da bude zaista bolna, ali nekada tekako značajna po nas. Nema potrebe da zbog nekoga ko je loš prije svega po sebe, vama trajno donosi loše raspoloženje. Shvatite da to nije bilo za vas, i idite dalje, ne gubite nadu, tek sada znate šta zaslužujete.

Pokreće Blogger.