Na dan svog vjenčanja ja sam maštala o drugom čovjeku: Izbjegnite grešku koju mnogi čine

Danas vam donosimo jednu zanimljivu i poučnu priču. Naime, skoro pa smo svi mi prisustvovali brojnim vjenčanjima. A da li ste se ponekad pitali šta može da bude ispod površine? 


Kao što smo gore naveli danas donosimo priču jedne djevojke, koja je na dan svog vjenčanja mislima i srcem bila na drugom mjestu. Da li je danas takvih slučajeva sve više, ali zapravo malo nas zna za to? Kako dođe to toga, da dolazite pred matičara, a zapravo to nije odluka vašeg srca? 

"Da li on misli kako ću ja danas izgledati, u vjenčanici? Kako li ću se osjećati? Bila su to pitanja koja su mi prolazila kroz glavu, baš kao što se dešava kod većine nevjesta. Razlika je bila u tome, što moje misli nisu bile upućene mom supružniku, već drugom muškarcu kojeg volim. 



Jedan mladić koga sam voljela, je okupirao moje misli toga dana. Moje misli su bile usmjerene ka njemu i prije i poslije vjenčanja. Upoznala sam ga na fakultetu i odmah se zaljubila, kao da sam u njemu vidjela sve ono što želim. Međutim, već sam bila vjerena. 

Moj vjerenik jeste bio divan, ali ga nisam voljela. Tada sam imala 20 godina i prihvatila sam njegov prijedlog, iako sam duboko u sebi znala da neće potrajati. Bila sam djevojka iz malog grada i poslije diplomiranja za mene je predstojala samo udaja. 



Sada znam, da sa 21om godinom ni sebe nisam dobro poznavala. Ali, moji prijatelji i porodica su mnogo voljeli mog vjerenika. "On je savršen za tebe i baš te voli", samo su bile jedna od fraza koje sam svakodnevno osluškivala. Na dan vjenčanja slušajući zakletve, samo sam se pitala koliko će taj brak potrajati i da li će mi biti slomljeno srce ili samo lakše? 

Nakon nekoliko godina braka, ipak smo se razveli. Takođe i dalje sam imala leptiriće kada je muškarac sa fakulteta u pitanju i obnovili smo kontakt. On me samo podjsetio da brak treba da bude baš takav, pun leptirića i sreće. Na kraju, ostala sam samo zahvalna momku sa fakulteta, nismo uspjeli, ali me je naučio kako treba da se osjećam. 

Pomogao mi je da shvatim kakav život ne želim da živim. Došao mi je kao odlično iskustvo. Sada sam ponovo udata i svoga muža volim više od svega. Kada sa dolazila do oltara nisam mislila na ništa drugo osim na njega i našu budućnost. 

Sada znam šta je ispravno. Kao što znam da čovjeka kojeg su smatrali da je pravi za mene on to nije bio. Pridajem krivicu i sebi i svojim ranim 20tim. Zato sada, uživam i znam šta je ljubav. Nikad nije kasno za prave odluke".

Pokreće Blogger.