Ako želite voljeti nekoga, volite ga sad - Nitko ne zna što nam donosi sutra: 2 mudrosti Osha

Jako je teško sačuvati ljubav i harmoniju prema ljudima koji su dugo vremena u našem životu. 


Vremenom naiđete na probleme, i mislite da je vrijeme da se odnos prekine. Ali, ne gledajte na to tako. Kada govorimo o vezi sa bilo kojojm osobom u našen životu, moguće je da ćemo naići na dva problema. I to sve češća. 

Na taj način narušavamo ljubav i harmoniju, koju smo prije toga stvorili. Prvi problem jeste umor od bilo koje osobe koju ste već i više nego upoznali. Kada osobu u potpunosti upoznate, javlja vam se dosada i želja za nečim novim. 



Kada se javi gore navedeni problem, za njim ide i drugi. Drugi problem nastaje onda kada ste se vi već umorili od određene osobe, i dolazite u fazu da istu sve manje cijenite i uzimate zdravo za gotovo. A kako ljubav onda može da se nastavi?

Ovu stituaciju bi djelimično mogla da popravi razdvojenost. Ponekad je to zaista potrebno kada dođe do zasićenja. Ljudi ne trebaju uvijek da na razdvojenost gledaju negativno. Usljed neimanja određene osobe u svom životu jedan pariod, možete da uvidite zapravo njenu vrijdnost.



I da to što je baš toliko dobro poznajete je samo plus. Shodno gore navedenom, predočićemo vam dva Ošoova savjeta: 1." Uvijek zapamtite: Kada ste sa nekim zajedno, možda je to posljednji put. Nemojte ga zamarati sitnicama, ne stvarajte sitne probleme i sukobe u kojima nema ništa bitno. 

Neko nešto uradi, neko nešto kaže, a vi se naljutite - samo pomislite da tu osobu možda više nećete vidjeti. Kakva je razlika ako je rekao ovo ili ono?" Pomalo ovaj savjet jeste teško ispratiti i zamišljati ovako nešto. 

Ali, kao što je na početku članka izdvojeno privremeno razdvajanje zna da koristi, a šta bi bilo kada bi zamislili jednoga dana stalan rastanak? Budite svijesni da život ima svoje planove i svaki čas može da donese nešto novo. 

Ne zamarajte sebe i druge sitnicama, već gledajte da koračate zajedno što duže. 2. " Uvijek upoznajte osobu, kao da vam je to prvi put". Upravo "prvi put" stvara osjećaj koji čovjeku nedostaje. Taj osjećaj novine i svježine. Ali, često vas koče uvjerenja da se neko neće promjeniti ili greneralno da se čovjek ne mjenja. 

Takav kakvog ste ga upoznali to je to, i vas to već polako guši. Ono što Ošo kaže, da se sve u životu mjenja. Ukoliko budete sebe podsjećali na ovo, imaćete i potrebu da nekoga dalje upoznajete, ali i sebe isto tako.

Pokreće Blogger.