Iz ugla jedne žene: Hvala ti, sad znam šta želim i za kakvu ljubav imam vremena

Loša prethodna iskustva i nezrele veze doveli su me do gubljenja vremena i spoznaje da sam u njima bila nezadovoljna i da sam često zatvarala oči, a nisam trebala. 


Važno je bilo prepoznati da sam sada odrasla žena i šta su moje sadašnje potrebe i želje. Samo postojanje odgovornosti, obaveza koje život svakodnevno nameće govori mi da sam zrela i spremna da izgradim budućnost kakvu želim. 

Zašto bi sebi dozvoljava nešto manje od toga? Sada mogu da kažem šta su moje istinske želje i način života koji želim da živim. Flert, zabavljanje i druženje, sve je to u redu, ali ja želim više. Želim osobu sa kojom prije svega mogu otvoreno da razgovaram, podijelim svoje ideje, strahove i želje i to bez straha. 



Sa svojim partnerom želim da razgovaram o svemu, i da mogu sve da mu kažem, ukoliko imam određenu kočnicu i ne mogu da se oslobodam u komunikaciji, ne pronalazim se više. Važna mi je podrška i oslonac, to je nešto što je zaista potrebno u skladnom odnosu. 

Kada se zajedno smijemo i plačemo, ali i podržavamo, tada je sve lakše. Najvažnije je da imam nekoga u najtežim životnim trenucima. Imati partnera koji je moj istinski odabir i u kojem prepoznajem sve ono što mi je potrebno za ostvarivanje budućnosti po mojoj mjeri. 



Mnogi vjeruju da je danas teško pronaći skladnu vezu koja će nam donijeti baš sve ono što istinski trebamo i priželjkujemo. Važno je spoznati šta je sklad i u čemu ne želimo funkcionisati. Jasno postaviti svoje prioritete i posložiti planove za budućnost. Ipak, kada smo i mi svjesni sebe i svojih grešaka, iskustva i uvjerenja lakše ćemo se prepustiti i znati šta je pravi izbor za nas.

Pokreće Blogger.