Novcem se ne može kupiti poštovanje - Kako se ponaša žena koja zna koliko vrijedi

To što žena zna svoju vrijednost ne znači da ima cijenu za koju može da se proda. To znači da ona poštuje sebe i ne dozvoljava nikome da se prema njoj ponaša sa nepoštovanjem. 


Žena koja zna svoju vrijednost je psihički i emocionalno jaka i zrela bez obzira na svoje godine. Njena sigurnost u sebe se vidi i ona se pridržava određenih pravila. 1. Ona prihvata sebe; Žena koja poštuje sebe i koja je sigurna u sebe prihvata sebe takvu kakva jeste. 

Ona radi na sebi, razvija se i nije iskompleksirana. Ona se ne upoređuje ni sa kim već samo sa sobom od juče. Ona svaki neuspjeh doživljava kao jedno novo iskustvo, a ne kao razlog da krivi sebe. 2. Gradi jasne granice; 



Ona jasno stavlja do znanja ljudima kako mogu i kako ne mogu da se ponašaju prema njoj. Blizu sebe pušta samo ljude koji je poštuju i koji je poštuju. Ne dozvoljava negativnim i lošim ljudima da joj se približe i utiču na njen život. 

3. Brani svoje interese; Ona svoje interese i svoje potrebe stavlja na prvo mjesto. Nije sebična, ali su joj njeni interesi uvijek prioritet. 4. Zahtjeva poštovanje; Žena koja zna svoju vrijednost nikada nikome da se prema njoj ponaša sa nepoštovanjem. 



Ona zahtijeva da drugi poštuju nju, njeno mišljenje i stavove. 5. Vjeruje u sebe; Žene koje znaju koliko vrijede znaju šta sve mogu i koji su njihovi potencijali. One nikome ne dozvoljavaju da ih uvjeri da nešto ne mogu.

6. Jasno kaže "ne"; Žena koja zna svoju vrijednost će jasno i glasno reći "ne" ako joj se nešto ne sviđa. Ona nikome neće dozvoliti da se prema njoj ponaša loše ili da je prisiljava da radi nešto što ne želi.

Pokreće Blogger.