Ne koristite šoping kao sredstvo da umanjite tugu - 5 savjeta stručnjaka da lakše prebolite razvoda

Kada nas partner ostavi i kada prolazimo kroz razvod, nekako bismo najviše voljeli da legnemo u svoj krevet, pokrijemo se po glavi i sačekamo da sve prođe. 


Međutim, stvari neće proći same od sebe niti će se slomljeno srce samo izliječiti. Oporaviti se od razvoda možemo samo ako shvatimo da život ide dalje i odlučimo da ga živimo i uživamo u njemu. Izdvojili smo za vas pet savjeta koji bi vam mogli biti od koristi da lakše prebolite razvod. 

1. Riješite se negativnog načina razmišljanja; Prestanite loše misliti o sebi, svojim voljenima i ljudima koji vas okružuju. Zamijenite negativne misli pozitivnima i vidjećete kako sve oko vas počinje da se mijenja. 



Odvojite malo vremena i posvetite se sebi i svom unutrašnjem stanju. Počnite gledati na svijet drugim očima. 2. Prestanite ugađati ljudima; Recite "ne" svemu onome šta vam ne odgovara i šta vas ne ispunjava. Prestanite ugađati drugima i za promjenu počnite misliti na sebe i ugađajte sebi.

Zapamtite da ste vi najvažnija osoba u svom životu. 3. Riješite se svega što vam oduzima energiju; Nemojte sebi izmišljati razne poslove kako biste sebi skrenuli misli. To će vam samo oduzimati energiju koju možete usmjeriti u neke korisnije stvari. 



Umjesto toga potražite stručnu pomoć i nekoga ko će vam pomoći da riješite problem. 4. Riješite se ljutnje i gorčine; Bijes, ljutnja i gorčina nas sprječavaju da krenemo dalje zato j jako važno da ih se riješite. Kada oprostite možete nastaviti dalje, ali prvo morate naučiti kako oprostiti sebi pa tek onda bivšem partneru.

5. Ne koristite šoping da umanjite tugu; Nemojte koristiti šoping kao terapiju. to će učiniti da se trenutno osjećate dobro, ali da li će vaše finansije to moći izdržati. Pametno trošite svoj novac na pametne stvari, a ne na gluposti koje će vam donijeti samo trenutno zadovoljstvo.

Pokreće Blogger.