Uz malo truda svaka žena može izgledati lijepo - Stilski savjeti za savršen izgled uz mali budžet

Naš izgled može imati veliki uticaj na to kako će nas drugi ljudi doživjeti i kako će se odnositi prema nama. 


Međutim, ne morate kupovati skupu garderobu i nositi samo brendirane marke da bi vas drugi poštovali i prihvatili. Uz malo truda možete izgledati lijepo i elegantno čak i uz mali budžet. Ono što je jako važno jeste da pratite određena pravila kada kupujete garderobu. 

1. Odgovarajući model i veličina; Čak i ako uzmete najskuplju stvar u prodavnici, ako vam ne stoji, tu nema pomoći. Cijena ne određuje kako vam neki komad odjeće stoji. Zbog toga je jako važno birati odgovarajuću veličinu i model odjeće. 



Birajte stvari koje će sakriti vaše nedostatke i istaknuti vaše atribute. 2. Odgovarajuća boja; Kada kupujete određen odjevni predmet jako je važno da ga možete kombinovati i sa drugim stvarima koje imate u ormaru. 

Zato uvijek dajte prednost crnoj, bijeloj, bež, smeđoj boji te svim nijansama pastelnih boja. Izbjegavajte previše svijetle i drečave boje jer ih nećete moći lako kombinovati. 3. Odgovarajuća tkanina; Uvijek prednost dajte prirodnim materijalima poput pamuka, vune, svile i kašmira te izbjegavajte odjeću koja je napravljena od sintetičkih materijala.



4. Vodite računa o asesoarima; Nakit i dodaci poput lančića, narukvica, prstenja, torbi i naočala važni su detalji koji nadopunjuju i upotpunjuju svaki izgled. Ono što je jako važno je da ne pretjerujete i da je manje ponekad bolje. Izaberite dobar i kvalitetan nakit koji će vam trajati. 

Takođe je jako važno voditi računa o izboru torbe. Bolje je kupiti jednu kvalitetnu torbu koju možete dobro kombinovati nego imati deset torbi lošeg kvaliteta koje će učiniti da izgledate jeftino. Sunčane naočale su takođe jako važne. 

Birajte one koje imaju UV zaštitu i koje odgovaraju vašem obliku lica. 5. Odgovarajuće cipele; I za cipele, kao i za torbe, važi isto pravilo. Bolje je imati po jedan par cipela, čizama, salonki i sandala dobre kvalitete, nego imati više nekvalitetnih i neudobnih cipela. 

6. Izgled i miris; I najbolji izgled pada u vodu ako žena ima neurednu frizuru ili se osjeti na znoj. Čista kosa, prijatan miris, uredni nokti i diskretna šminka će uvijek učiniti da izgledate lijepo i privlačno.

Pokreće Blogger.