Obratite pažnju na djela, ne na lijepe riječi: Prilikom odabira muža vodite se sa 3 pravila Litvaka

Postoji veliki broj žena koje se udaju i razvode po nekoliko puta, a sve zbog toga što ne znaju izabrati pravog partnera za život. 


Prema mišljenju poznatog psihoterapeuta Mihaila Litvaka žene bi trebale obratiti pažnju na tri stvari prilikom odabira muža. Žena mora naći muškarca koji je inspiriše. Litvak savjetuje da nađete muža sa kojim ćete se lako razvesti. 

Pogledajmo koje su to tri stvarima koje bi trebali obratiti pažnju po mišljenju Mihaila Litvaka. 1. Obratite pažnju na djeva, a ne na lijepe riječi; Jako je važno da riječi koje muškarac izgovara budu praćene djelima. Ako vam je obećao da će nešto uraditi jako je važno da to i uradi, a ne da sve ostane samo na riječima.



Ako vam je obećao da će popraviti slavinu u kuhinji on treba to i da uradi bez da ga vi danima podsjećate na to. 2. Izbjegavajte muškarce koji imaju neke poroke; Jako je važno da još prije braka ispitate da li vaš muškarac ima neke poroke jer kad to saznate u braku može biti kasno. 

Često tek nakon nekoliko mjeseci zajedničkog života počinjemo upoznavati osobu kakva zaista jeste i tek tada vidimo sve njene navike i poroke ako ih ima. Ako je osoba sklona porocima to može imati negativan uticaj na njeno ponašanje i na čitav odnos u vašem braku. 



3. Bolesna ljubav; Nađite sebi muškarca bez koga možete živjeti, ali sa kojim vam je život ljepši. Nekoga sa kim će vam biti lako razvesti se. Ako vam je teško razvesti se od neke osobe i život sa njom će vam biti težak. 

Jako je važno da vas vaš supružnik inspiriše, da vas podstiče da rastete i razvijate se. Ako se vaša veza bude temeljila na međusobnoj zavisnosti to pokazuje da osoba ima nestabilnu ličnost.

Pokreće Blogger.