U većini slučajeva muškarac ne oprašta ženi prevaru, dok ona njemu prašta - 5 razloga zašto

Nevjera jednog od partnera je najčešći razlog zašto mnoge veze i brakovi pucaju. 


Međutim, muškarci i žene na različit način gledaju na nevjeru i dok neki ni pod kojim okolnostima ne bi oprostili nevjeru, drugi su spremni oprostiti. Mnogo je primjera da je žena oprostila nevjeru svom muškarcu, ali kada je žena bila nevjerna veza se uglavnom okončala. Zašto je to tako? 

1. Emocionalni okidač: Muškarci ne mogu da se nose sa činjenicom da je njihova žena bila intimna sa nekim drugim muškarcem. To je nešto što ih mnogo muči i preko čega ne mogu preći. Oni jednostavno ne mogu da izbace iz glave scenu svoje žene sa drugim muškarcem.



Za žene je emocionalna nevjera mnogo teži oblik izdaje. Žene su u stanju tolerisati da njihov muškarac bude intiman sa drugom ženom sve dok nisu uključene emocije. 2. Psihološka muka; Muškarci će uvijek lako smisliti način da izbjegnu svađu, a u stanju su i lagati bez griže savjeti. 

Oni često misle da time što ženi ne govore istinu pokazuju poštovanje prema njoj. Muškarac će na primjer reći ženi da izgleda dobro, čak i ako u stvari izgleda jako loše, samo kako bi izbjegao svađu. Međutim, kada ga žena prevari njemu ta slika zaglavi u glavi i ne može da je izbaci. 



Sa druge strane žene veoma ozbiljno shvataju ono što im muškarac govori. Kada joj muškarac kaže istinu žena se osjeća sigurnije jer cijeni iskrenost. Zbog toga će joj biti lakše ako muškarac bude iskren i prizna izdaju. Ona će to prihvatiti i preći preko svega u nada da će se promjeniti. 

3. Krivi sebe; Žene često krive sebe za nevjeru muškarca. Često ne samo da se osjeća odgovornom za nevjeru muškarca, već pokušava i da je opravda na razne načine. Dok muškarci razmišljaju potpuno drugačije. Za njih ne postoji opravdanje za nevjeru jer smatraju da žena treba da bude vjerna samo jednom muškarcu. 

Rijetko koji muškarac će priznati da je razlog za njenu nevjeru u njemu. Da je razlog zašto je potražila drugog muškarca taj što od svog muškarca nije dobila nježnost i pažnju koja joj je bila potrebna. 4. Javna sramota; Žena će često oprostiti nevjeru jer ne želi da bude osramoćena od strane društva ili porodice. 

Ona će ćutati zbog činjenice da joj muž pruža sve što joj je potrebno da živi ugodni iako od njega ne dobija ono najvažnije, ljubav. Muškarci su za razliku od žena u stanju na sav glas pričati kako ih je žena prevarila te je nazivati raznim pogrdnim imenima i sramotiti je na svakom koraku. 

Oni žele ispasti dobri i svu krivicu prebaciti na ženu. 5. Strah od razvoda; Žene se više od muškaraca plaše razvoda pa su spremne preći preko svega kako ne bi prolazile kroz isti, dok su muškarci spremni odmah se razvesti čin saznaju za nevjeru svoje supruge.

Pokreće Blogger.