Neka u vašem životu vlada mir i harmonija - Privucite sreću u novogodišnjoj noći pomoću 8 stvari

Ako želite privući sreću i blagostanje u svoj dom u novoj godini, postoje neke stvari na koje bi trebali obratiti pažnju. 


Postoje neke stvari za koje se vjeruje da vam mogu donijeti sreću u novogodišnjoj noći jer se energija u novogodišnjoj noći višestruko povećava. 1. Ogledalo; Vjeruje se da ogledala upijaju energiju prostorije u kojoj se nalaze i pohranjuju je u sebe. 

Ako se u vašem domu dogodilo nešto loše ogledalo treba temeljno očistiti. Ako želite očistiti ogledalo od negativne energije godine koja je na izmaku očistite ga papirnim ubrusom i alkoholom brišući sa desna na lijevo, a zatim ubrus bacite u wc školjku ili ga odmah iznesite iz kuće. 



Pobrinite se da vaša ogledala vide samo radosne događaje i tada će se radost i sreća umnožavati i povećavati. 2. Svijeće; Svijeće su odlične za čišćenje kuće od negativne energije. Nije važno kakve su svijeće važno je samo da je vaša namjera da očistite prostor pozitivna. 

Zapalite svijeće i poredajte ih po cijeloj kući posebno po ćoškovima. 3. Sapun; Iako danas mnogi radije biraju tečne sapune, jedan čvrsti sapun bi trebao da se nađe u vašem kupatilu. Ako vam se desilo nešto loše i želite da sperete sa sebe svu negativnost, ovaj sapun će vam u tome pomoći. 



4. Zvono; Što je zvono glasnije bolje će djelovati. Zvono čisti prostor od negativne energije u unosi pozitivne vibracije. Okačite zvono negdje gdje će uvijek zvoniti, ali ako vam ne odgovara stalno zvonjenje zvona, kupite bilo kakvo zvono i sa vremena na vrijeme zazvonite sa njim. 

5. Sigurnosna igla/sapinjača/ziherica; Sigurnosna igla je odlično sredstvo za privlačenje pozitivne energije i odbijanje negativne. Možete je nositi kao amajliju tako što ćete je zakačiti za vašu odjeću sa unutrašnje strane ili je možete koristiti kao amajliju doma i zakačiti je za zavjesu. 

6. Ikone; Ikone u sebi nose veoma jaku energiju zato biste o njima trebali voditi posebnu pažnju. Stavite ih na sigurno mjesto u svom domu i redovno i čistite i održavajte. Kada se ikona prenosi sa generacije na generaciju to joj daje posebnu jaču energiju. 

7. Jabuke; Jabuka je simbol plodnosti i svega pozitivnog zato je važno uvijek imati jabuke u kući. Uvijek birajte samo zdrave i lijepe jabuke i držite ih na nekom istaknutom mjestu u u svom domu. 8. Potkovica; Od davnina se vjeruje da potkovica donosi sreću te da je simbol bogatstva i izobilja. 

Objesite potkovicu u prostoriju u kojoj se osjećate najbolje i obavezno je stavite na neko vidno mjesto. Vjeruje se da ako zamolite potkovicu za pomoć da ćete je sigurno dobiti.

Pokreće Blogger.