Možda vam u životu ne ide loše već ste na pragu veliki promjena: 16 signala da ste na pravom putu

Ni jedna promjena u našem životu se ne može desiti bez nekih neugodnih osjećanja i situacija. 


Ponekad su baš ta neugodna osjećanja znak da su pred nama velike životne promjene. Veoma često te neugodne osjećaje smatramo lošim iako ne bismo trebali jer izlazak iz zone udobnosi nam može donijeti brojne prednosti koje su nam potrebne. 

1. Nelagodnost je pratilac promjena; Kada nelagodnost smatramo nesrećom samo sprječavamo sebe da doživimo promjene koje su nam potrebne. Ona nam može pomoći da razumijemo stvari, da se riješimo nekih uvjerenja i može nam dati motivaciju da idemo dalje. 



Nelagodnos nam često može biti od velike pomoći. 2. Kada se osjećamo kao da proživljavamo strahove iz djetinjstva; Ovo je jedan od prvih koraka ka promjeni jer se ponekad tek u odrasloj dobi možemo suočiti sa nekim strahovima koje smo imali u djetinjstvu. 

3. Osjećamo se izgubljeno; Kada se počnemo osjećati izgubljeno tada smo najprisutniji u svom životu. Tek tada živimo u sadašnjosti. 4. Poremećaj spavanja; Kada ste na pragu velikih promjena vaš ritam spavanja se može promjeniti. Možete spavati više li manje nego obični i možete se često buditi noću.



Takođe, možete se buditi puni energije ili potpuno iscrpljeni i umorni. 5. Dešavaju vam se stvari koji mijenjaju tok vašeg života; To može biti razvod, preseljenje u drugi grad ili državu, gubitak posla ili slično. 6. Potreba za samoćom; Ako sve više imate potrebu da budete sami i problemi drugih vas iscrpljuju, to je znak da ste na putu velikih promjena. 

7. Počinjete sanjati emotivne i živopisne snove; Naša podsvijest komunicira sa nama kroz naše snove i na taj način pokušava nešto da nam kaže. 8. Imate manje prijatelja; Ako ste u zadnje vrijeme počeli izbjegavati prijatelje koji negativno utiču na vas, koji su pesimistični i oduzimaju vam energiju sasvim je jasno da se vaš život mijenja na bolje. 

9. Imate osjećaj kao da vam se snovi ruše; Ovo je znak da ste postali realniji da su vaši snovi sada u skladu sa vama. 10. Imate osjećaj kao da su vaše misli protiv vas; Ovo se dešava kada počnemo shvatati da naše misli odražavaju našu stvarnost. 

Sve dok se trudite da kontrolišete tok svojih misli nećete moći kontrolisati svoj život. Misli treba da teku slobodno. 11. Muči vas neizvjesnost; Ako se osjećate nesigurno i ne znate ko ste to pokazuje da imate jaku želju da pronađete sebe i da ste na sigurnom putu ka tome. 

Osjećaj nesigurnosti i neizvjesnosti uvijek vodi ka nečem boljem. 12. Razumijete gdje treba da idete; Kada znate gdje želite stići i u kom smijeru želite ići tada jasno shvatate gdje se trenutno nalazite. 13. Znate stvari koje ne želite znati; Da li vam se desilo da sjećate da ćete, na primjer izgubiti posao ili da će se vaša veza završiti? 

Razlog "iracionalne" anksioznosti krije se u podsvjesnoj senzaciji, koja se zbog naizgled nelogičnosti još ne shvata ozbiljno 14. Jaka želja da se zauzmete za sebe; Kada imate jaku želju da branite sebe i da se zauzmete za sebe, svoje stavove i mišljenja, to je jasan znak da napokon počinjete voljeti i poštovati sebe. 15. Saznanje da ste samo vi odgovorni za svoj život; Kada shvatite da ste samo vi odgovorni za svoj život i svoju sreću, tek tada možete biti istinski slobodni.

Pokreće Blogger.