Ako želite sakriti nedostatke naglasite svoje adute - Modna pravila C. Diora za besprijekoran stil

Modna kuća Dior je sinonim za eleganciju, dobar ukus, ali i kvalitet. 


Iako je radio i stvarao davnih pedeseti, Christian Dior se i danas pamti po nekim jako važnim principima koji su činili osnovna pravila klasičnog stila. Prema njegovom mišljenju svaka žena bi trebala voditi računa o određenim stvarima ako želi izgledati besprijekorno i elegantno u svako doba. 

1. "Elegancija je uvijek jednostavnost"; Christian Dior je bio protiv modela koji se kreiraju samo radi privlačenja pažnje javnosti. On ih je smatrao zabavnim, ali je takođe smatrao da u njima nema ni malo elegancije. On je govorio da ljepota treba da bude odvažna, ali da ne treba pretjerivati sa detaljima. 



2. "Kvalitet je osnova stila"; Uvijek se trudite odabrati kvalitetnu odjeću bez obzira da li kupujete gotovu robu ili šijete po mjeri. On je uvijek govorio da je bolje imati jednu kvalitetnu haljinu nego dvije loše. Elegantna žena nije ona koja slijepo slijedi modu, već ona koja ima dobar ukus. 

3. "Modni dodaci su jako važni"; Asesoari igraju važnu ulogu u stilu svake žene. Pravi izbor dodataka može upotpuniti cijeli vaš izgled, ali morate biti oprezni jer ga može u potpunosti upropastiti. 4. "Roza je nježna, ali ni siva nije dosadna"; Christian Dior je imao dvije omiljene boje rozu i sivu. 



Po njegovom mišljenju svaka žena bi trebala u svom ormaru imati nešto roze jer je to boja ženstvenosti i sreće. Sivu je smatrao univerzalnom bojom. Ako želite prikriti neke dijelove svoje figure birajte tamnije nijanse, a ako želite naglasiti, birajte svjetlije. 

5. "Donje rublje je garancija samopouzdanja. Bez njega ne možete biti elegantni."; Svaka žena bi trebala posebnu pažnju posvetiti svom donjem rublju, bez obzira što se ono ne vidi. U lijepom i kvalitetnom rublju žena se osjeća sigurno. Lijepo donje rublje je osnova dobrog stila. 

6. "Poseban akcenat stavite na cipele"; Mnoge žene misle da cipele nisu toliko važne, ali pravi dokaz elegantne žene je ono što nosi na nogama. 7. "Ako imate krive noge, nosite dubok dekolte"; Ako želite sakriti svoje nedostatke, naglasite svoje atribute. 

Uvijek istaknite svoje najbolje karakteristike. 8. "Parfem može reći o ženi više od njenog potpisa"; Parfem je ono što ostavlja snažan utisak na druge i stavlja pečat na vaš izgled. 9. "Žene sanjaju balske haljine, a muškarci žene u balskim haljinama"; Ništa ženu ne može razveseliti bolje od lijepe haljine.

 Tada postaje vesela, nježna i graciozna. 10. "Individualnost i ekscentričnost su različiti koncepti"; Svaki ekstravagantni stil mora biti dobro osmišljen. Nemojte nositi veliki slamnati šešir na kaput, plašt sa večernjom haljinom, patike na koktel haljinu ili štikle sa trenerkom. To vam možda izgleda zabavno, ali u tome nema ni malo elegancije. Vaša odjeća treba da odražava vaš život, ali prije svega treba da odražava vas.

Pokreće Blogger.