Energija je ono što ženu čini privlačnom - Jasni znakovi da je vaša ženska energija blokirana

Ženska energija je jako važna za svaku ženu, a mnoge žene nesvjesno blokiraju svoju žensku energiju.


Kako možemo vidjeti da je naša ženska energija blokirana? Žene kojima je energija blokirana ili je slaba često ne brinu mnogo o sebi i svom izgledu i ne čine ništa kako bi istakle svoju prirodnu ljepotu. Osim što im ljepota i izgled nisu bitni, često su loše raspoložene, razdražljive, a ponekad i agresivne. 

Ovim ženama je jako teško održati mirno stanje svog uma, a pored toga i muškarci ne obraćaju pažnju na njih. Kada je vaša ženska energija blokirana možete imati osjećaj kao da u vašem životu nema mjesta za radost, možete postati previše konfliktni i suočavati se sa raznim problemima. 



Ove žene se uglavnom oslanjaju na svoj zdrav razum i logiku i često zanemaruju svoju intuiciju. Nuspojave koje prate žene kod kojih je ženska energija blokirana je veoma duga, pa ako želite to promijeniti prvo što biste trebali uraditi je suočiti se sa svojim strahovima i blokadama. 

Ako želite povećati svoju žensku nergiju morate biti u stanju vidjeti ljepotu u drugim ljudima i stvarima. Ukrasite svoj životni prostor tako da osjećate sreću i radost kada se vratite kući poslije napornog radnog dana. Prihvatite svoje emocije i nemojte se izvinjavati zbog njih. 



Emocije su nam jako važne zato je važno da ih ne potiskujemo i ne skrivamo. Dajte sebi slobodu, vježbajte redovno i radite stvari koje vas čine srećnima. Češće dajte komplimente drugim ženama. Vodite računa o sebi i svom izgledu što je više moguće. 

Napravite sebi neku rutiku koje ćete se svakodnevno pridržavati. Počnite da ugađate sebi i svojim željama. Budite spontani, opustite se i prepustite se stvarima koje vam donose radost. Koristite pozitivne afirmacije jer vam one mogu biti od velike pomoći da podignete svoje raspoloženje i nivo svoje energije. 

Ono što je najvažnije budite svoji. Ženska energija se već nalazi u vama samo je trebate probuditi. Nemojte se plaštiti da eksperimentišete, samo tako ćete uspjeti probuditi svoju žensku energiju.

Pokreće Blogger.