Zašto žene koje svoj život posvete muškarcu na kraju ostanu bez ičega - Mudar odgovor psihologa

Mnogi su mišljenja da loši ljudi dobijaju sve što žele, a da dobrice uvijek ispaštaju i nemaju sreće. 


Svaka žena želi otkriti vještinu koja će joj omogućiti da zadrži muškarca pored sebe ili se bar osigurati da on neće već sutra otići kod druge. Majka jedne moje prijetelji ce je često znala reći "Ne trudite se da dajete cijelu svoju dušu muškarcu, on to neće cijeniti. 

Što mu više date prije će vas napustiti." Ona se inače dva puta razvela i bila je ogorčena cijelim muškim rodom. Nama se jednostavno činilo da ona nije imala sreće i da će za nas sve biti drugačije. Da li neke žene znaju više od drugih, da li postoji neka tajna koja im omogućava da zadrže svog muškarca pored sebe? 



Ili muškarci zaista ne cijene kada se žena dobro ponaša prema njima? Dvije moje prijateljice su bile razvedene iako su njih obe bile zaista dobre supruge. Ustajele su ujutro da skuvaju muževima kafu prije posla, spremali im odjeću i hranile ih gotovo na kašičicu. 

Naveče su svoje muževe čekale sa toplom večerom, ali su svejedno bile napuštene. I ovde ponovo funkcioniše ovo pravilo da što više daješ manje dobijaš. Prema mišljenju stručnjaka nisu hladne žene te koje nemaju sreće sa muškarcima već normalne koje svoj život posvećuju muškarcu. 



To su žene koje su spremne dati svoje srce na dlanu i ne tražiti ništa zauzvrat. Muškarcima ne treba toliko pažnje i ljubavi. Na ovaj način ćete samo potopiti svoju ljubav i prije nego što ona dotakne svoj vrhunac. Osjećanja ne bi trebala biti samo međusobna već i uravnotežena. 

U suprotnom će jedna energija samo početi istiskivati drugu. Kada muškarac ostavi ženu koja mu je posvetila svoj život i svoju ljubav iskreno smo ljuti i ne možemo razumjeti tu odluku. Pitamo se kako je mogao napustiti takvu ženu? Odgovor je vrlo jednostavan. 

Ne treba mu takva žena. Potreban mu je skladan odnos, a ne kamen oko vrata kako uglavnom mnogi muškarci doživljavaju žene koje im posvete svoj život. Žene koje su spremne posvetiti cijeli svoj život muškarcu postaju ništa drugo nego otirač od koji će on brisati nogi i rizikuju da na kraju izgube sve.

Pokreće Blogger.