Što muškarac ima manje samopouzdanja više se trudi oko žene - Zanimljiva otkrića psihologa

Količina truda koji muškarac ulaže prilikom udvaranje je obrnuto proporcionalna njegovom samopouzdanju. 


Što se muškarac više trudi oko žene njegovo samopouzdanje je manje i što se manje trudi njegovo samopouzdanje je veće. Kada muškarac osjeti da bi mogao izgubiti ženu on se počinje koristiti nekim najlakšim sredstvima da je zadrži, a to je udvaranje. 

Važno je naglasiti da što muškarac više ulaže u ženu ona za njega postaje vrijednija. Međutim, udvaranje muškarca vremenom može gubiti vrijednost jer nije potkrijepljeno povratnim informacijama od strane žene. 



Iz tog razloga uvijek postoji mogućnost rasta ženskog apetita i što joj muškarac više daje ona više traži. Kada muškarac započinje vezu udvaranjem, on već u samom startu vezu započinje pogrešnom taktikom. Veliki broj muškarac se trudi privući pažnju žene kroz pokone i udvaranje, žene to prihvataju i hrane svoje samopoštovanje i povećavaju svoju vrijednost. 

Međutim, muškarac koji zna svoje vrijednosti, koji cijeni sebe i svoje vrijeme neće odmah početi da se udvara ženi. On zna koliko truda je uložio u sebe da bi postao to što jeste i neće se toga lako odreći. Svaka osoba bi trebala da bude svjesna svojih vrijednsti i svoje mentalne sposobnosti jer bez toga veza neće moći opstati. 



Još jedna jako velika greška koju mnogi muškarci prave prilikom udvaranju je nametanje. Takvim ponašanjem počinje izgledati smiješno jer izgleda kao bogataš koji svoj novac želi dati prosjaku koji ga ne želi. Takvi ljudi prije svega ne cijene sebe i ne vide vrijednost u stvarima koje ih okružuju. 

Za njih je najvažnija vrijednost na svijetu žena. Zaboravljaju da udvaranje nikada neće uspjeti ako ga koriste za skretanje pažnje na sebe. Kada bi ovi muškarci naučili da cijene sebe, njihovo udvaranje bi bilo mnogo izražajnije i efikasnije jer u tom slučaju njihovo udvaranje ne bi bile samo skromne ponude već sredstvo za ohrabrivanje žena, a to je u stvari potpuno drugačini odnos prema sebi, svojim resursima i životu uopšte.

Pokreće Blogger.