Psihologija odnosa: Prije nego započnete vezu sa razvedenim muškarcem postavite mu 4 pitanja

Ako se odlučite započeti vezu sa razvedenim muškarcem jako je važno upoznati se sa njegovim životom iz prethodnog braka, ističu stručnjaci. 


Prije nego što se upustite u vezu sa razvedenim muškarcem jako je važno postaviti mu nekoliko pitanja. Na osnovu njegovih odgovora shvatićete da li treba da nastavite vezu sa njim ili ne. 1. Koliko brakova ima iza sebe; Ako vaš budući partner ima više od jednog braka iza sebe morate biti oprezni. 

Nemojte se plašiti postaviti mu ovo pitanje i analizirati njegov stav o prethodnim brakovima. Ako vidite da ne postoji razlog za brigu budite slobodni da nastavite vezu. 2. Koji je bio razlog razvoda; Normalno je da vam muškarac na prvom sastanku ne otkrije koji su razlozi kraja njegovog prethodnog braka, ali ako vaš odnos postane ozbiljniji ovo je tema koju morate pokrenuti. 



Kada pokrenete ovu temu mogli biste doći do nekih odgovora koji bi mogli imati uticaj na vašu vezu i koji bi mogli odrediti budućnost vaše veze. 3. Kako on vidi svoj prethodni brak; Način na koji muškarac razgovara o svom prethodnom braku i bivšoj ženi je jako važan. 

Na taj način možete saznati da li je on pristojna osoba koja poštuje prošlost i ženu koju je nekada volio. Ako muškarac uvijek govori loše o svojoj bivšoj ženi to je jako loš znak jer ako ne ostanete zajedno i vas očekuje ista situacija. 



4. Kakav je njegov odnos sa djecom iz prethodnog braka; Pitajte ga koliko često viđa djecu i kakav je njegov odnos sa njima? Da li rado provodi vrijeme sa njima i da li aktivno učestvuje u njihovom životu? Iz ovoga možete vidjeti šta od ovog muškarca možete očekivati ako se vaša veza nastavi. 

 Nije rijedak slučaj da se ljudi vjenčavaju ishitreno ili pod pritiskom okoline. Takvi brakovi uglavnom ne traju dugo i to ne treba da bude znak njegove neodgovornosti i nezrelosti. Ne trebate se plašiti ući u vezu sa razvedenim muškarcem, ali mu morate postaviti pitanja koja bi vam mogla pomoći da vidite kakva će biti vaša budućnost pored njega.

Pokreće Blogger.