Ne traži svoju vrijednost u muškarcu - Traži muškarca koji će vidjeti tvoju vrijednost

Nema ništa tužnije od toga kada jedna djevojka ne može vidjeti svoju vrijednost. 


Mnoge žene se previše posvete vezi, a zapostavljaju sebe, a uptavo to je ono što bi trebale prestati raditi. Biti u vezi i imati muškarca pored sebe neće uvećati vašu vrijednost. Samo muškarac koji te iskreno voli te može učiniti boljom osobom, ali često to zanemarujemo i pristajemo na bilo šta samo da ne bismo bile same i tako gubimo svoju vrijednost. 

Često svoju vrijednost tražimo u muškarcu umjesto da je tražimo u sebi. Ne smijemo čekati da nas muškarac uvjeri da smo vrijedni ljubavi. Što više moći dajemo muškarcima nad svojim osjećanjima teže će nam biti vidjeti da smo vrijedne ljubavi. 



Ne dozvolite nikome da utiče na vaše samopouzdanje i samopoštovanje. Radite na sebi i potrudite se da ono uvijek bude visoko. Zapamtite, dovoljno ste dobri i nemojte dozvoliti nikome da vas uvjeri u suprotno. Tek kada to shvatite imaćete moć nad sobom i svojim osjećanjima. 

Živite svoj život onako kako želite i nemojte dozvoliti nikoma, pa ni jednom muškarcu da vas spriječi da jurite svoje snove. Kad shvatite da ste dovoljno dobri prestaćete gubiti vrijeme na one moškarce koji vas nisu vrijedni. 



 Sve će se desiti u svoje vrijeme i onaj muškarac koji je pravi za vas će se pojaviti onda kada budete spremne i kada se budete najmanje nadale. A do tada brinite o sebi i živite svoj život onako kako vi želite. Morate prvo naučiti voljeti sebe ako želite biti voljeni. Koliko god to čudno zvučalo to je istina.

Pokreće Blogger.