Da je bilo vrijedno trajalo bi - 6 razloga zašto teško prebolimo bivšeg iako znamo da je bio loš

Da li vam se nekad desilo da koliko god da ste se trudili i željeli preboljeti bivšeg, to vam nikako nije polazilo od ruke? 


Postoji nekoliko razloga koji bi mogli objasniti zašto se to dešava. Ako ne promijenite svoj stav i ne suočite se sa realnošću samo ćete učiniti da se osjećate gore nego što jeste. 1. Usamljeni ste; Ponekad kada se osjećamo usamljeno i kada ono nas nema neko ko bi bio dobra zamjena našem bivšem partneru, poželimo da ga dobijemo nazad i da nam se vrati. 

On je ipak osoba koju jako dobro poznajete i sa kojom ste proveli određen period svog života. Kada ste usamljeni i kada vam je potrebna utjeha ne žudite za strance, već za nekim ko vam je poznat i ko vas je nekad tješio i brinuo o vama. 



2. Vas dvoje još uvijek niste razjasnili neke stvari; Teško da ćete uspjeti preboiljeti svog bivšeg ako još uvijek postoje pitanja na koja vam nije odgovorio pa osjećate da ne možete nastaviti dalje dok ne dobijete sve odgovore. 

To je nešto sa čim ćete se morati pomiriti sa vremenom, jer vjerovatni nikada nećete dobiti odgovore na sva neodgovorena pitanja koja vas muče. 3. Još uvijek ste zaljubljeni; Često se dešava da kada nas partner ostavi mi se tada još više zaljubimo u njega i naša osjećanja prema njemu porastu. 



Prisjećamo se svih onih lijepih stvari i maštamo o tome kako bi naša veza izgledala da nismo prekinuli. Ono što trebate shvatiti je to da je vaša veza bila vrijedna ona bi još uvijek trajala i da je vaš bivšio bio dobar za vas, on bi i dalje bio tu pored vas ne bi bio bivši. 

4. Manjak samopouzdanja; Ako je vaše samopouzdanje jako nisko tada vam neće biti lako preboljeti bivšeg. Osobe koje imaju nizak nivo samopouzdanja nemaju vjeru u ljubav i misle da nikada neće pronaći nekog ako će ih voljeti. 

Zbog toga mogu ostati zaglavljeni u kolotečini i nadi da će im se bivši jednog dana vratiti. 5. Plašite se biti sami; Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto nam je teško preboljeti bivšeg. Ovo je samo ružan način na koji se naša podsvijest poigrava sa nama i sprječava nas da prebolimo i zaboravimo na bivšu vezu. 

6. Pratite bivšeg na društvenim mrežama; Ne možete preboljeti bivšeg ako svakodnevno provjeravate svaki njegov profil na društvenim mrežama da vidite šta radi i kako provopdi svoje vrijeme. Ako želite da ga prebolite ne radite to. 

Obrišite ga sa svih svojih društvenih mreža i riješite se svega onoga što vas veže i podsjeća na njega. Samo tako ćete ga moći preboljeti bez nečega što će vas svakodnevno podsjećati na njega.

Pokreće Blogger.