Budite dostojanstveni i ne gubite razum: Šta nakon nevjere - 5 stvari o kojima bi trebali razmisliti

Nažalost, ne postoje parovi koji su sigurni od nevjere. Toplina doma, moralni i etički standardi nisu garancija da će muškarac biti vjeran. 


Ako ste se našli u takvoj situaciji da ste bili prevareni, nemojte se oslanjati samo na svoje emocije, već poslušajte svoj razum. 1. Budite dostojanstveni i ne gubite razum; Kada budemo prevareni, šok je prva reakcija koju doživimo. U ovakvoj situaciji je teško ostati smiren i ravnodušan. 

Ipak, koliko god vam bilo teško, pokušajte ostati mirni. Neće biti lako, ali to je najispravnija stvar koju možete napraviti. Duboko udahnite, popijte šoljicu kafe, smirite se i dovedite sebe u ravnotežu. 2. Ne pričajte svakome o onome šta vam se dešava; Žene su po prirodi mnogo emotivnije od muškaraca.



Kako god da se osjećate u tom trenutku, nemojte žuriti da pričate svima o onome šta se dogodilo u vašem braku. Ako se kasnije desi da se stvari između vas i vašeg partnera poprave, loše mišljenje vaših prijatelja i porodice prema vašem partneru će još dugo ostati. 

Trudite se da sve ono što se dešava između vas i vašeg partnera ostane među vama. Nemojte se zanositi mislima o varanju. Odvratite sebi pažnju sa nečim pozitivnim. Družite se sa ljudima, bavite se sportom i vodite normalan društveni život. 



3. Ne radite gluposti; Nemojte odmah trčati da upoznate ljubavnicu svog muža. Budite iznad toga. Takođe, nemojte iz osvete trčati u zagrljaj drugom muškarcu niti prijetiti raskidom i razvodom. Skandali, drame i prijetnje su besmisleni. 

Uzmite u obzir da i vaš partner vodi unutrašnju borbu kako živjeti i šta dalje. 4. Ne morate oprostiti, ali imajte milosti; Šta mislite kuda će vaš muž otići ako mu u bijesu pokažete vrata? Otići će onome ko će mu pokazati brigu i pažnju, vašoj suparnici. 

Nemojte slati svog muža da spava na kauču ili kod majke jer je povratak odatle mnogo teži nego što vam sad izgleda. Razmislite o tome šta nije u redu između vas, koliko dugo vaš muž ima aferu, da li je to samo prolazna afera ili je njihova veza ozbiljna. 

I ono što je najvažnije, sredite svoja osjećanja. 5. Ne idite različitim putevima; Nakon svega što se desilo zapitajte se šta tačno želite. Hoće li vam razvod pomoći da dovedete svoje emocije u red i da li će vam donijeti željeno olakšanje. 

Koliko god vam cijela ova situacija bila teška nemojte žuriti sa razvodom. Razmislite ako još uvijek postoje osjećanja prema vašem partneru, ako je on brižan otac da li postoji šansa da vaš brak opstane.

Pokreće Blogger.