Svako od nas zaslužuje samo ono najbolje - Kako na pravilan način prihvatiti pomoć Univerzuma

Kada se na putu do svojih ciljeva suočimo sa strahovima i sumnjama, postoji jedno jako korisno oruđe koje možemo upotrijebiti. 


Krenuti dalje je sjajan način da se nosite sa svim sumnjama i strahovima. Samo dopustite Univerzumu da riješi probleme koji vas plaše. Šta to zapravo znači i kako to učiniti? To znači priznati da se o onome u šta sumnjate ili čega se bojite može odlučiti i bez vašeg sudjelovanja. 

Svaki trenutak se nešto dogodi bez vašeg učešća, zar ne? Zašto predmet vaše brige ne bi bio riješen na ovaj način? Dozvolite stvarima da se dešavaju i rješavaju same od sebe. Činjenica je da nam se svake sekunde u životu događa najbolji mogući scenarij. 



Neke stvari nismo u stanju odmah uočiti, sa vremenom sve dođe na svoje mjesto. Kada preuzmemo na sebe pretjeranu odgovornost za sve što se događa oko nas, kada vjerujemo da se bez nas ništa ne može dogoditi kako bi trebalo, Univerzum nas počinje podržavati u tome. 

Tada prividna iluzija kontrole čini svoje podmuklo djelo i postaje teško izaći iz te iluzije. Moramo shvatiti da je svijet postojao i prije nas i da se sigurno neće srušiti ni poslije nas. Moramo se suočiti sa tim i dozvoliti Univerzumiu da radi svoj posao. 



Da biste dopustili Univerzumu da vas vodi i podržava u vašim nastojanjima, osjetite i koristite sledeće fraze u svom životu. 1. Sa ljubavlju i zahvalnošću dopuštam Univerzumu da pronađe pravi resurs za mene ili riješi problem na najbolji način za mene. 2. Sa ljubavlju i zahvalnošću prema Univerzumu i prema sebi otvaram se divnim promjenama koje me čekaju 

3. Sa ljubavlju i zahvalnošću prihvatam svaku pomoć Univerzuma u mojim novim nastojanjima. 4. Obraćam se sa ljubavlju i zahvalnošću Univerzumu sa željom da se ova situacija u kojoj se nalazim poboljša. 5. Ja sam voljeno dijete Univerzuma i zasluižujem sve najbolje.

Pokreće Blogger.