Iz ugla jedne žene: Zašto žene više vole muškarce koji su ravnodušni prema njima

Često se dešava da muškarac pokušava mjesecima osvojiti neku ženu, šalje joj cvijeće, kupuje skupe poklone, zakazuje romantične večere, a ona se jednog dana samo okrene i ode sa drugim. 


Ako upitate bilo koju ženu šta je to potrebno da muškarac ima kako bi privukao njenu pažnju, odgovoriće vam da mora biti uspješan, da se mora brinuti o njoj, da mora biti uporan i odlučan. Ali, šta se zapravo dešava kada se takav muškarac pojavi u njenom životu? 

Mnoge žene će reći kako je taj muškarac dobar, ali da im nije privlačan i to je sasvim prirodno jer žene više vole one muškarce koji su prema njima ravnodušni. Jeste li ikada vidjeli muškarca koji je bio lud za nekom ženom, a ona mu je uzvratila na isti načim? Ne vjerujem da ste ikada vidjeli takav scenario. 



U situacijama kada žena pokaže interesovanje za muškarca, on uglavnom neće pokazati nikakvu inicijativu jer mnogi muškarci znaju da će na taj način lakše privući žensku pažnju. Kada žena vidi da je muškarac koji joj se sviđa ravnodušan prema njoj, ona će se više truditi da je on primjeti. 

Ženaska ljubav prema muškarcu raste i ne jenjava sve dok ona ne sazna sve o njemu ili dok se on u potpunosti ne zaljubi u nju.  Tada mnoge žene u potpunosti gube interes za muškarca. Što se muškarac više trudi da ugodi ženi njeno interesovanje za njega se smanjuje. 



Što je muškarac ravnodušniji, ženino interesovanje raste. Neke žene se toliko trude impresionirati i osvojiti muškarca pa su im iz tog razloga muškarci koji su ravnodušni prema njima zanimljivinji. Upravo iz ovih razloga oni dobri momci često nemaju velike šanse kod pojedinih žena, pa često ostaju u sjeni i posmatraju kako neki drugi muškarac mirno odvodi ženu koja im se sviđa ispred njihovog nosa.

Pokreće Blogger.