Danas mnogi prave svadbu da bi se dokazali drugima - Zašto sam protiv tradicionalnih vjenčanja

Želim odmah na početku naglasiti da nisam protiv braka i smatram da dvoje ljudi koji se vole treba da se vjenčaju, ali sam protiv vjenčanja u onom tradicionalnom obliku. 


Mnogi se danas vjenčavaju i prave svadbu jer misle da na taj način mogu doći do nekog novca, a često ne uspiju pokriti ni osnovne troškove svadbe. Takođe, postoje i oni koji prave svadbu kako bi se dokazali drugima i kako bi se mogli pohvaliti koliko zvanica su imali na svom vjenčanju. 

Žalosno je što pola tih zvanica uopšte ne poznaju, a neki od njih su pozvani samo da bi se povećalo brojno stanje. U nastavku želim da vam iznesem neke od svojih razloga zbog čega ne volim tradicionalna vjenčanja. 



1. Svadba nije način na koji želim proslaviti svoje vjenčanje; Jako je lijepo prisustvovati vjenčanju i biti dio te priče, ali nikada ne bih početak svog braka proslavljala na taj način. Po mom mišljenju najuži članovi porodice i nekoliko najbližih prijatelja su sasvim dovoljni. 

2. Planiranje vjenčanja nije tako zabavno kao što se čini; Jednom sam imala priliku pomagati svojoj dobroj prijateljici oko vjenčanja i tada sam vidjela koliko vremena, truda i živaca zahtjeva organizacija jednog vjenčanja. Hrana, piće, lista gostiju, dekoracija, muzika i još milion drugih sitnica. 



Sve to uzrokuje previše stresa. 3. Ne volim običaje koji prate tradicionalne svadbe; Iako su običaji koji prate vjenčanja nekim ljudima simpatični i zanimljivi, meni lično nisu. Često se na svadbama zahtjeva od mladenaca da rade nešto što ne žele kako bi ispoštovali neke običaje. 

To je njihov dan i oni treba da rade ono što oni žele i što ih čini srećnima, a ne ono što drugi zahtjevaju od njih. 4. Ako ću već trošiti svoj novac na vjenčanje ono neće biti u tradicionalnom duhu; Ovo je jedan od faktora zbog kojeg ne želim svadbu. 

Ne želim potrošiti veliku sumu novca na uzabavu koja traje samo jedan dan. Smatram da je to bacanje novca te da taj novac može mnogo pametnije da se uloži. 5. Naježim se kada zamislim sebe u ulozi mlade; Na poslednjem vjenčanju na kojem sam prisustvovala sva moja pažnja je bila usmjerena na mladu. 

Posmatrala sam je kako doćekuje goste, pozdravlja se sa svima, slika se, ispraća goste sve sa širokim osmijehom na licu, a onda bih je uhvatila, u trenutku kada je mislila da je niko ne gleda, kako skida cipele sa svojih umornih nogu. 

6. Svačiji životni put je drugačiji; Sve u svemu, mislim da je jedini savjet koji mi je pomogao da prihvatim da nisam osoba za vjenčanje jeste da je svačiji životni put drugačiji. Brak je za neke ljude apsolutno pravi potez, a za druge jednostavno nije, i to je u redu.

Pokreće Blogger.