Ne birajte ženu čija vam se majka ne sviđa - Savjeti mudaca kako izabrati dobru ženu za brak

Kada se muškarac zaljubi, on često zatvara oči pred svim nedostacima žene. 


Vjeruje da će sa vremenom sve biti bolje i da će se prilagoditi svim njegovim hirovima. Ipak, mnogi muškarci jako pažljivo pristupaju izboru partnerke. Posmatraju, upoređuju, procjenjuju i slično. Ni jedan muškarac ne želi oženiti ljepoticu, a zatim patiti od ljubomore i raditi tri posla kako bi joj mogao priuštiti sve ono što ona želi. 

Zato često radije biraju one mirne i skromne žene koje je lakše obuzdati. Kinezi imaju jednu poslovicu koja glasi "Ako žena nema talenta, to je već vrlina." Talenat će zahtjevati da mu se posveti vrijeme i neće dozvoliti ženi da u miru vodi brigu o porodici. 



Takva žena će se uvijek smatrati darom za muža. Ljepota žene je samo 1% onoga što ženu čini lijepom. Ono što ženu čini zaista lijepom je njena odanost, predanost, izdržljivost, snaga, nepokolebljiva volja, optimizam, simpatija prema bližnjima. 

No, muškarci često poštujući svoje primitivne instinkte vjeruju da je najvažnije izabrati lijepu ženu, a sve ostale kvalitete će doći same od sebe. Mnogi muškarci su dolazili kod jednog mudraca i molili ga da im kaže kakvu ženu treba da izaberu sebi za suprugu kako bi sa njom doživjeli duboku starost.



Mudrac bi im odgovarao "Ne birajte ženu čija vam se majka ne sviđa. Nakon nekog vremena, kćerka će se sigurno ponašati na isti način kao i njena majka." Ne kaže se bez razloga da jabuka ne pada daleko od drveta. Čak i ako se žena i njena majka u potpunosti razlikuju, kako vrijeme bude prolazilo sličnost će početi da se pojavljuje, a razlike će nestati. 

Obratite malo više pažnje na majku svoje izabranice, na način na koji govori, kako se ponaša, kako se odnosi prema drugima i prema novcu. Da li je u braku ili je razvedena? U kakvom je odnosu sa muškarcim? Ako vam sve odgovara, oženite njenu kćerku. Ako biste radije majku svoje supruge gledali jednom u 10 godina, nemojte ni pokušavati oženiti njenu kćer. Ništa dobro neće izaći iz tog braka.

Pokreće Blogger.