Mnogi muškarci od žena očekuju da brinu o njima - Često različito shvataju ljubav iz 5 razloga

Nije rijedak slučaj vidjeti muškarca i ženu koji na prvi pogled izgledaju kao skladan par, a u stvari su jako nezadovoljni jedno sa drugim i stalno se svađaju. 


Stvar je u tome što muškarci i žene ljubav shvataju različito. Ideja o ljubavi kod oba pola se može drastično razlikovati. Međutim, ako imate u vidu šta vaš partner očekuje od veze moći ćete izbjeći mnoge zamke koje vas mogu očekivati u ljubavi. 

U nastavku pročitajte 5 temelnih razlika u ljubavi i kako na njih gledaju muškarci i žene. 1. Monogamija i poligamija; Žena je po prirodi monogamna i spremna je izabrati jednog partnera za cijeli život. Međutim, muškarci su poligamni i često usputnu vezu sa strane ne smatraju varanjem. 



Te male kratke veze često jačaju muški ego i njihovo samopouzdanje. 2. Emocije i iskustva; Žene su mnogo osjećajnije od muškaraca pa su stoga sklone analizirati osjećanja i ponekad praviti dramu oko ničega. Njoj su potrebni razgovori koje muškarci često smatraju nepotrebnim i besmislenim. 

Muškarci su suzdržaniji kada su u pitanju osjećanja. Njih čak ponekad i nervira stalno kopanje po emocijama. 3. Bliskost; Zaljubljena žena se u potpunosti predaje muškarcu, ali takođe želi da on pripada samo njoj. Ženska ideja ljubavi je ponekad povezana sa potpunom kontrolom. 



Za muškarca je njegova voljena samo dio njegovog života. Muškarci cijene slobodu i potreban im je lični prostor. 4. Snaga i slabost; Žene cijene jake i sposobne muškarce, dok se pojedini muškarci često plaše jakih žena. Mnogi muškarci od žena očekuju da bude nježne, brižne i da se brinu o njima. 5. Mir i harmonija; Zaljubljena i zadovoljna žena u vezu donosi mir. 

Ona smiruje svog partnera i čini vezu skladnom. Međutim, muškarcima je često potrebna raznolikost. Njima je potrebno da im njihova žena sa vremena na vrijeme pokaže strast kakvu do tada nisu osjetili kako se u vezu ne bi uvukla rutina i monotonija.

Pokreće Blogger.