To što volim biti sam ne znači da ne volim društvo: 15 stvari koje introverti žele da znate o njima

Introverti ne rade uvijek ono što drugi očekuju od njih. Ponekad se njihovi postupci čine besmislenim ili čak okrutnim, jer se introvert vrlo često čini ravnodušnim i odsutnim u odnosu na svijet i ljude.


Međutim, ovo nije sasvim tačno. Introverti trebaju samoću, oni nisu uvijek u stanju iskreno se nasmiješiti neznancima, udubiti se u njihove probleme ili slušati detalje iz njihovog života. Zato bismo željeli da znate neke stvari koje bi introverti voljeli da znate o njima. 

1. Jako su vezani za sveoje lične stvari. Omiljene papuče, omiljena šolja i najvažnije njihov mali kutak. Čak i ako ste im najbolji prijatelj, introverti bi željeli da pokucate prije ulaska, a kada uđete u sobu budite oprezni sa knjigama na stolu i ne prjevajte na sav glas. 



2. Nemojte se iznenaditi ako im pokucate na vrata ne najavljeni i ne vidite njihovo oduševljenje što vas vide. To ne znači da vas ne podnose već se samo žele odbraniti od napada na njihovu teritoriju. 3. Najbolje rade kada su sami. Ne vole kada neko stalno stoji iznad njih i požuruje ih. To će samo smanjiti kvalitet i brzinu rada. 

4. Vole komunicirati sa ljudima, ali se brzo umore od razgovora sa mnogo ljudi. 5. Ako iznenada ustanu i kažu vam da moraju ići nemojte misliti da su sa nečim nezadovoljni. Samo im je potrebna samoća, a previše buke im ne odgovara. 



6. Introverti jak vole prirodu, pa će čak i u gradu uvijek radije izabrati park umjesto muzeja ili kafića. 7. Introverti ne vole timske sportove. Uvijek će se opredijeliti za sportove u kojima mogu biti jedan na jedan sa svojim protivnikom, gdje sami donose odluke i gdje su samo oni odgovorni za sve pobjede i poraze. 

8. Njihovo stanje na poslu i odnos prema poslu zavisi od njihovih radnih kolega i komunikacije sa njima. 9. Oni nemaju pretjeranu želju da se nakon radnog vremena druže sa svojim radnim kolegama. Za njih je to često mučenje. 10. Ne pokušavaju nikoga natjerati da razgovara sa njima. 

Ako se nađu na nekoj zabavi čekaće da neko prvi započne razgovor sa njima i nastaviće ako imaju šta za reći. 11. Otvoriće se samo onim ljudima koji poštuju njihove granice i koji ih ne narušavaju. 12. Introverti su ponekad jako spori kada je u pitanju donošenje odluka i potrebno im je vrijeme da o svemu dobro razmisle. 

13. Ne vole da im neko stalno govori šta i kako treba da rade, oni to već jako dobro znaju. 14. Ne vole kada se potpuni stranci počnu raspitivati o njihovom životu. To je za njih napad na njihov lični prostor. 15. Introvertima je teško da vjeruju drugim ljudima. Potrebno je mnogo vremena da steknete njihovo povjerenje. Njima je jako teško da puste nove ljude u svoj život.

Pokreće Blogger.