Manipulatora možete prepoznati već na prvom sastanku - 7 jasnih znakova

Veoma često se možemo upustiti u toksičnu vezu a da toga nismo ni svjesni i ne primječujemo neke jasne znakove koje možemo vidjeti već na samom početku. 


Moramo imati na umu da se svaki, i namanji znak manipulacije, može prepoznati već na početku veze, često i na prvom sastanku. Manipulatori često mogu vršiti emocionalni pritisak, nije ih briga za vaše mišljenje i često agresivno reagiju na sve što im se kaže. 

Život sa takvom osobom je stresan, ali to možete spriječiti ako na vrijeme prepoznate jasne znakove. 1. Negativna reakcija; Manipulatori često nisu u stanju napraviti kompromis. Uvjek vjeruju da su oni u pravu, čak i kada nisu. 



Takve osobe mogu burno reagovati na bilo koju riječ koja im se ne sviđa, često se vrijeđaju bez razloga i bezobrazni su. 2. Neopravdana kritika; Manipulatori često kritikuju druge ljude te su nezadovoljni ponašanjem prijatelja i rodbine. 

Uspijeh drugih ljudi oko sebe doživljavaju negativno umjesto da mu se raduju. 3. Emocionalno su osiromašeni; Njih nikada nećete čuti da otvoreno hvale druge. Oni nisu u stanju biti srećni zbog drugih i pokazati pozitivna osjećanja jer smatraju da na taj način omalovažavaju svoje dostojanstvo. 



4. Manipulatori neprestano kontrolišu; Oni će bez vaše dozvole uzeti vaš telefon i čitati vaše poruke te će to smatrati normalnim. Pratiće svaki vaš korak i željeće u svakom trenutku da znaju gdje ste. 5. Neogovorni su; Manipulatori ne prepoznaju i ne priznaju svoje greške. 

Kada pogriješe učiniće sve da se opravdaju i prebace krivicu na nekoga drugog. Nikakva obrazloženja, argumenti ili činjenice ih neće ubijediti da su pogriješili. 6. Nemaju pozitivno mišljenje o prošlosti; Ako ga upitate za njegovu bivšu vjerovatno nećete čuti ništa pozitivno. 

Prema njegovom opisu ona je histerična, nesigurna i loša osoba. 7. Ponekad su pretjerano pozitivni; Ponekad se desi da se manipulatori ponašaju pretjerano pozitivno, moglo bi se reći čak i savršeno. Pokazuje pažnju, prati vas kući, zove i očekuje i da vi njega redovno zovete. 

Pored njega možete imati osjećaj da ste stvoreni jedno za drugo, ali on neće žuriti da sa vama razvije vezu. Iza ovakve osobe se često krije tipični manipulator.

Pokreće Blogger.