Pazite šta govorite - Univerzum čuje sve: 4 fraze kojima sabotiramo sopstvenu sreću

Univerzum nam svima pruža priliku da budemo srećni, a na nama je da li ćemo tu priliku iskoristiti. 


Često mi sami sabotiramo svoju sreću, plašimo se nečega novog, plašimo se da napustimo svoju zonu komfora. Sanjamo da budemo srećni, često govorimo o sreći, ali se plašimo uraditi bilo šta po tom pitanju. Postoje i mnoge fraze koje sabotiraju našu sreću i kojih bi se trebali riješiti što prije ako želimo biti srećni. 

1. Nikada to neću uraditi; Svemir zaista ne voli ovu frazu. Izgovarajući ovo naglas, automatski se dovodite u položaj najviših stvoritelja koji imaju autoritet da kontrolišu život i sudbinu, da odlučuju. Kada izgovaramo ovu frazu karma nam može uzvratiti udarac i postaviti nas upravo u onu situaciju za koju smo rekli da nikada nećemo uraditi. 



Ako niste u stanju da ovu frazu zamijenirte nekom drugom frazom, onda je važno da pojasnite na šta ste tačno mislili. 2. To je tvoj problem; Nikako ne bismo smjeli zanemarivati druge i njihove probleme već im trebamo pomoći da riješe problem ako smo u mogućnosti. 

Najlakše je okrenuti se i otići, ali ta druga osoba možda nema gdje otići, možda je izgubljena i ne zna šta dalje. Obavezno razgovarajte i ponudite pomoć. Razmislite o tome šta bi ta druga osoba mogla uraditi da je jaka, hrabra i da ima mogućnosti. 



3. Ne mogu; Ovo je fraza koja uništava sve moguće pozitivne ishode događaja. Naš riječnik je toliko bogat da za skoro sve riječi ima zamjenu. Zato umjesto da kažete "Ne mogu" recite "Pokušaću, daću sve od sebe pa vidjećemo šta će biti". 

Ako se dovoljno trudite možete napraviti čuda, a ako u startu kažene "Ne mogu" prije i nego što ste pokušali, znači da odustajete. 4. Ne znam; Kada vas neko pita šta želite od svog života nikako ne smijete reći "Ne znam". Svemir to ne voli. Morate jasno reći ono što želite , šta želite da radite, sa kim želite da gradite život. 

Morate biti jasni i glasni. Ne smijete se plašiti da izrazite svoje želje i namjere. Preuzmite odgovornost za sebe, budite kreator svog života i svega onoga što se događa oko vas. Budite kreator svoje sreće jer ste samo vi odgovorni za nju.

Pokreće Blogger.