Jednog dana mogli biste završiti isto kao ona: 5 razloga zašto nije dobro uzeti muža drugoj ženi

Ne želim nikoga osuđivati, ali smatram da je veza sa muškarcem koji je oženjen, loša. 


Želim vam samo ukazati na razloge zbog kojih bi ta veza mogla biti loša za vas lično, ako se ipak upustite u vezu sa oženjenim muškarcem. 1. Prvi razlog: Ako ste sa oženjenim muškarcem samo zato da bi vas on mogao finansijski pomoći, nemojte gubiti vrijeme. 

Čak i ako vaša veza opstane neko vrijeme, vremenom ćete shvatiti da ipak ne možete živjeti bez ljubavi te da se ne možete pretvarati cijeli život da nekoga volite, ako ga ne volite. 2. Drugi razlog; Brak je prije svega ljubav i strpljenje. 



Strast nestaje u prosjeku nakon dvije godine i poslije toga možete imati redovne i dobre intimne odnose te možete imati velika osjećanja i poštovanje prema partneru, ali ne i veliku strast. Možda ćete biti pažljiviji od njegove žene, ali razmislite, ako je muškarac pored svoje žene tražio strast u nekoj drugoj ženi, šta ga spreječava da ne krene dalje u potrazi za strašću. 

I nakon nekoliko godina vi biste se mogli naći na mjestu njegove supruge koju je on ostavio zbog vas. 3. Treći razlog; Kada nekoga toliko želimo za sebe trudimo se svim silama da ga dobijemo, a kada ga dobijemo tek tada vidimo koliko puno mana ta osoba ima. 



Tek tada shvatimo da on nije ono šta smo mislili da jeste. 4. Četvrti razlog; Kada znate kako je on majstorski sposoban da laže svoju suprugu i u vama se može pojaviti tračak sumnje. Kada vam kaže da je na poslu vi ćete se sjetiti da je istu tu laž izgovarao svojoj supruzi dok je bio u vašem zagrljaju. 

Kada ste u vezi sa oženjenim muškarcem možete imati veliki problem sa povjerenjem, upravo zato što iz vlastitog iskustva znate koliko dobro on zna lagati. 5. Peti razlog; Svaka mlada žena treba da zna da je mladost nešto što je prolazno i da je bolje da svoje vrijeme i mladost troše na muškarce koji odgovaraju njihovim godinama, nego da odvode oženjenog muškarca od njegove porodice. 

Ako se već upustite u vezu sa oženjenim muškarcem morate dobro razmisliti da li je on vrijedan truda inače ćete izgubiti mnogi živaca, snage i strpljenja, i ono najvažnije, izgubićete vrijeme koje nećete moći vratiti.

Pokreće Blogger.