Za njih je vjernost strana riječ - Tipovi muškaraca koji najčešće varaju u braku

Mnogo je muškaraca koji ne varaju i koji su vijerni svojim ljepšim polovinama, ali su ti muškarci često u sjeni onih muškaraca koji varaju svoje žene. 


Ipak, ovaj put ćemo više pažnje posvetiti muškarcima koji varaju, a oni se mogu podijeliti u nekoliko tipova koje ćemo u nastavku nabrojati. 1. Prvi tip su oni muškarci koji su se rano odlučili za brak. Veoma rano je upoznao svoju suprugu i oženio se njome kako mu je neko drugi ne bi ukrao ispred nosa. 

Takvi muškarci su često neiživjeni i nisu mnogo toga prošli u životu prije braka. Kada sazrije postaje sigurniji u sebe i počinje da švrlja sa strane. 2. Drugi tip su muškarci koje sebe smatraju boljima od drugih, koji misle da su Bogom dani i da mogu raditi šta žele. Svoju suprugu smatra svojim vlasništvom, a on je slobodan da radi šta hoće i vara je gdje god stigne. 



Često uopšte ne skriva svoje afere i smatra ih pokazateljem muškosti. Takvi muškarci su mišljenja da samo gubitnici i slabići ne varaju. 3. Treći tip su oni porodični muškarci koji su u braku zato što su navikli na taj brak bez obzira što u njemu više nema ljubavi i strasti. 

Ne smeta mu što su se njihovi putevi odavno razišli, ali ne želi biti inicijator razvoda. Zato mu je lakše ostati u braku, skrivati se iza osjećaja krivice i odgovornosti dok sa vremena na vrijeme mijenja ljubavnice i traži u njima ono što mu nedostaje u braku. 



4. Četvrti tip su vječite Kazanove, muškarci bez cilja koji samo žele da se zabavljaju. To su oni muškarci koji se igraju ženskim srcima i snovima, koje ne grize savjest što su povrijedili jedno nježno žensko srce i ranili njenu dušu. 

5. Peti tip su oni muškarci koji sa svojom suprugom nemaju toliko loš odnos da bi ga prekinuli, ali ni toliko dobar da bi ostali u njemu. Kod takvog muškarca razvod bi izazvao osjećaj krivice zbog čega radije bira da ima vezu sa strane i nada se da će njegova supruga saznati za to i donijeti umjesto njega odluku da se razvede.

Pokreće Blogger.