Karma je kao bumerang - Uvijek vam sve vrati: 10 načina na koje zakon karme zapravo djeluje

Koncept karme u osnovi govori o tome kako kako naše djelovanje u sadašnjosti utiče na naš život u budućnosti. 


Karma je mnogo dublji pojam nego što mnogi ljudi misle. Koliko god se trudili da poreknemo postojanje karme, postoji velika povezanost između činjenja dobrih djela i nagrađivanja te činjenja loših djela i kažnjavanja. 

U ovom članku ćemo se osvrnuti na 10 načina na koji zakoni karme zapravo djeluju. 1. Djela govore više od riječi; Možda imate dobre namjere i vjerujete da ste dobra osoba, ali ako svoje misli zadržavate za sebe i ne primjenjujete u praksi, možete naštetiti svojoj ličnoj karmi zbog neispunjavanja. 



2. Sve je važno; Mala djela mogu imati veliki uticaj na svijet oko vas i veći nego što možete misliti. Vaša djeva su važna bez obzira kolika ona bila. 3. Pomirite se sa prošlošću; Ako želite krenuti dalje i poboljšati svoj život, morate biti u stanju prihvatiti svoju prošlost. 

Zakon karme zahtjeva da oprostimo svoje greške iz prošlosti i da iz izbjegavamo ponavljati. 4. Ono što date to vam se vraća; Ne možete samo sjediti i čekati da vam se dogode dobre stvari, morate napraviti neke dobre stvari ako želite da vam se dobro vrati. 



Ako samo sjedite i ne radite ništa ne možete očekivati da će vam se nešto dobro desiti. 5. Živite u sadašnjosti; Prošlost ne možemo kontrolisati i zato ona treba ostati iza nas. Ono što možemu uraditi je donekle odrediti svoju budućnost i biti fokusirani na sadašnjost. 

6. Budite spremni na promjene; Tvrdoglavost vam neće pomoći da napravite bilo šta što bi moglo poboljšati vaše životne okolnosti. Moramo biti spremni priznati greške i pokazati da želimo biti bolji. Zakon karme zahtjeva da prihvatimo krivicu, a ne da je prebacujemo na druge. 

7. Budite pozitivni; Sve očinje sa tim da donosimo ispravne odluke. Pozitivan stav može u velikoj mjeri poboljšati vaš život i pogled na svijet koji vas okružuje. 8. Budite odgovorni; Bezuslovna odgovornost za vaše postupke je jedan od najvećih akpekata zakona karme. 

Svaku odluku koju donosite morate donositi sa odgovornošću. Na taj način ćete lakše razumjeti svoje greške i biti odgovorni za njih. 9. Niko nam ništa ne duguje; Život sam po sebi nije lak, niti je pošten ili nepravedan. Život je samo život. 

Kvalitet našeg života ne određuju vanjski faktori već način na koji ga doživljavamo. 10. Ne odustajte; Karma nas uči da se dobre stvari dešavaju samo ako smo strpljivi. Nikada ne znate koliko ste blizu uspjeha zato je važno da uvijek idete naprijed i ne odustajete.

Pokreće Blogger.