Pismo njegovoj ženi: Ne znam zašto te vara sa mnom, možda imam ono što mu nedostaje u tebi

Nikad ti to nisam željela odužeti. Došao je kod mene, sav umoran i potišten, tražeći malo ljubavi. Pružila sam mu utočište svom srcu. Otjerala sam mu sve noćne more. Bio je sretan kada je bio sa mnom, ali vidjela sam u njegovim očima da nije bio potpuno zadovoljan. 


Znala sam da je stalno mislio na tebe. O boli koju ti zadaje, ali u isto vrijeme nije želio sve zaustaviti. Ne znam zašto te vara samnom. Možda imam ono što mu nedostaje u tebi. Možda je ovo jedan dio slagalice koji mu treba da bude potpuno sretan. I pronašao ga je u meni. 

Želim da znas da nisam željela biti DRUGA. Željela sam biti prva i jedina, ali život mi nije pružio takvu priliku. Stoga prihvatam svaki poziv da budem nečiji prvi izbor barem jednu noć. Želim da znaš da i ja imam osjećaje. Ja nisam hladnokrva kuja za koju me smatraš. 



Bila sam zabrinuta svaki put kada nije mogao doći, kada je otkazao naše sastanke, jer ima druge planove ili goste. Pokušavam se zaljubiti u jednog muškarca, ali nakon nekog vremena shvatim da on nije taj koji mi treba. Počinjem da ga mrzim zbog onoga šta radi i zbog onoga što ne radi.. 

Ne mogu se izvuci iz ovog začaranog kruga... Voljela bi da se promjenim i nadam se da će se to jednog dana i dogoditi. Ali za sada ću vjerovatno biti sa svakim muškarcem koji bude obraćao pažnju na mene.. Tužno, zar ne? Znaš, tvoj muškarac nije bio jedini koji je vara ženu sa mnom. 



Mnogi muškarci su prošli kroz moj život i ostavili emocionalne ožiljke. Da budem iskrena, ne znam zašto muškarci varaju. To nisu oni mačo muškarci koji skaču iz krevata u krevet, već odani muževi i očevi koji vole. Postoji razlog, koji meni nije poznat, koji ih tjera da prodaju svoju pravu ljubav.. 

Bez obzira koliko je zabavno biti zabranjeno voće, na kraju se umorim od toga da budem stalno druga.. Svaki muškarac na kraju bira svoju ženu, majku svoje djece, a ja ostajem sama. Nije ga briga za moje osjećaje i potrebe, jer bude samnom samo da zadovolji svoje. 

Zato samo želim da znate jedno: ako ikada saznaš da te muž vara, molim te ponašaj se prema njemu na isti način kao što se on ponašao prema tebi. To će za njega da bude poziv na uzbunu i shvatit će koliko ste dragocjeno blago koje je izgubio jer nije razmišljao glavom. 

A ja? Mogu sve sama. Ovo mi nije prvi put, već sam navikla na takve udarce sudbine. Naći ću izlaz iz ovog pakla. I sve će biti bolje.. Sve bi trebalo biti bolje.

Pokreće Blogger.