Iz ugla jedne žene: Draga moja, tebi nedostaje ljubav, a ne muškarac koji te ostavio

Draga moja, tebi ne nedostaje čovjek koji je pobjegao onda kada si to najmanje očekivala. 


Tebi nedostaje neko ko će te slušati i neko kome ćeš moći otkriti sve svoje tajne. Nedostaje ti neko ko će uvijek biti tu kada ti zatreba i na koga ćeš uvijek moći da se osloniš. Prava istina je da tebi nedostaje ljubav i osjećaj da budeš voljena. 

Ne nedostaje tebi njegova ruka koja te je držala u ljetnjim mjesecima dok ste šetali. Tebi nedostaje ruka koja te nikada neće pustiti. Ne nedostaju tebi njegove usne, već usne koje ćeš ljubiti. Ne nedostaje tebi način na koji te je tješio kada ti je bilo teško, tebi nedostaje neko da bude pored tebe u teškim trenucima.



Tebi nedostaje povjerenje i ljubav koja te nikada neće ostaviti ni napustiti. Nemoj svoju usamljenost mješati sa nedostajanjem njega. Ti tog čovjeka više i ne poznaješ, a možda ga nikada nisi ni poznavala. Ti više ne znaš šta on voli, koje mu je omiljeno jelo, a ono što je sigurno, ne znaš kome se on sada smiješi umjesto tebe. 

Pomiri se sa tim da više nepoznaješ onog muškarca kojeg si nekada voljela, zato ti ne može nedostajati neko ko je za ti je postao potpuni stranac. On je sada samo duh prošlosti i uspomena. Ovo što trenutno osjećaš nije odsustvo nekoga koga si voljela, već odsustvo ljubavi. 



Nedostaje ti nečija blizina, neko pored koga ćeš biti sigurna, kome ćeš moći otkriti sve svoje strahove i brige i ko će biti pored tebe zauvijek. Tebi, draga moja, nedostaje neko koga ćeš voljeti. Ti žudiš za ljubavi i želiš nekome biti potrebna. Ti želiš da budeš obožavana i u tome nema ništa loše. 

Nema ništa loše u tome da želiš ljubav samo nemoj da želiš ljubav iz prošlosti, onu koja je odavno prošla. Shvati da ti nedostaje ljubav, ne muškarac koji te ostavio.

Pokreće Blogger.