Manipulatori lako nađu način da kontrolišu: Lako bi ih mogli prepoznati po frazama koje često koriste

Neki obloci manipulacije mogu biti veoma suptilni, a manipulatori vole imati kontrolu nad vašim životom i žele da se sve vrti oko njih. 


Manipulatori su veoma vješti u laganju i prebacivanju krivice na vas da nećete ni promjetiti kada počnu upravljati sa vama. Osobe koje su sklone manipulaciji znaju na veoma vješt način da izokrenu svaku priču i okrenu je u svoju korist. 

Oni uvijek znaju šta treba da kažu, na koji način i šta učiniti ako stvari ne krenu onako kako su planirali. Manipulatori često imaju veoma malo empatije, pa čak i ni malo, za tuđa osjećanja. Manipulatore možete veoma lako prepoznati na osnovu rečenica koje često koriste, a u nastavku pročitajte neke od njih. 



1. Previše si osjetljiv; Izgovorivši ovu frazu pokazuju da ih nije briga za vaša osjećanja i situaciju u kojoj se nalazite. Bez obzira šta takva osoba tražila od vas, niste joj dužni objašnjavati svoja trenutna osječanja i njihov uzrok. 2. Nemoj da pretjeruješ; Kada žele nešto dobiti od vas, oni će se postaviti tako da mislite da uopšte ništa i nije tražila od vas. 

Nemojte dozvoliti sebi da popustite jer vas oni samo žele iskoristiti kako bi dobili ono što žele. 3. Nemoj da dramiš; Jedna od čestih fraza je upravo ova. Važno je da prepoznate da su u takvim situacijama upravo oni ti koji drame i nemojte podleći njihovom manipulativnim igrama. 



4. Nemoj biti lud; Niko nema pravo da vas nazove ludima, a ako neka osoba to učini znajte da imate posla sa manipulatorom. Bez obzira šta pokušali nemojte se uplitati u njihove igre. Manipulatori ovim samo žele da vas dovedu u stanje zbunjenosti i nesigurnosti. 

5. Nemoj me pogrešno shvatiti; Ovom rečenicom oni žele da prikriju svoje namjere, ali često ne postoji drugi način na koji možete protumačiti ono što oni žele. Znajte da niste ništa pogrešno shvatili i da ništa ne dugujete takvoj osobi.

Pokreće Blogger.