Pismo ljubavnici: Nisi ti kriva, ti si samo žena poput mene koja žudi za muškom pažnjom

Mnogo puta sam pokušala da ti napišem ovo pismo, ali bih svaki put briznula u plač. Mnogo sam puta na različite načine pokušala da izrazim svoja osjećanja prema tebi i svemu što se desilo, ali nisam mogla pronaći prave riječi. 


Mislim da je jedina stvar koja mi je uvijek bila u glavi "Da li si znala?" Da li si znala da sam ga uvijek čekala kod kuće? Da li si znala da sam mu pisala bezbroj poruka jer sam se plašila da mu se nije nešto dogodilo, još sam se više brinula kada mi nije odgovarao. 

Trebala sam pretpostaviti da je on u tvom zagrljaju. Da li si znala da ja postojim kada te je prvi put poljubio i ako jesi zašto ti je bilo tako lako uzvratiti mu taj poljubac? Najgore u svemu ovome je što ti poslije svega ništa ne zamjeram. 



Nisi ti kriva što je on varao. Nisi ti ta koja je trebala biti vijerna i držati ruke dalje od drugih žena. Trebao je da ti kaže da je oženjen i da ode, ali ne on je ostao. Ti si u njemu vidjela priliku da privučeš pažnju i nježnost, a on je time što je bio blizak sa tobom povrijedio mene. Zato je sva krivica njegova. 

Nisi ti ta koja mi je nanijela bol i tugu već on. Kako je mogao učiniti nešto takvo nekome kome se zakleo na njubav? Kako je mogao toliko da me povrijedi i da ode drugoj ženi. Naravno da ne možeš da mi odgovoriš na ova pitanja, ali samo želim da znaš šta je on meni učinio i koliko me je povrijedio. 



Ti si samo žena, poput mene, koja žudi za muškom pažnjom. Zudjele smo za dodirima i divile se pogledimai zato te ne krivim.  Trebao je da ti kaže da ga kod kuće čeka supruga, ali mogla si sve da zaustaviš. Ali nisi to učinila, zato ja još uvijek sjedim i plačem jer bol ne prolazi. 

Ja vjerujem u žensku solidarnost i smatram da žene treba da misle jedna o drugoj i da se podržavaju i pomažu. Još uvijek imam noćne more i još uvijek se nadam da je to bila samo jedna od njih. Razočarana sam u svog supruga, ali sam razočarana i u tebe. 

Znaj da ako je mene prevario sa tobom, prevariće i tebe sigurno. Sada si njegova ljubavnica, ali koliko dugo ćeš to biti. Moj brak je uništen iako sam sve učinila za njega. Bila sam iskrena i voljela sam ga. A vas dvoje ćete uvijek nositi etiketu nevjernika, pa ako toga niste svjesni onda i zaslužujete jedno drugo.

Pokreće Blogger.