Nemamo mi strah od ljubavi već se bojimo bola iz prošlosti - Život bez ljubavi nema vrijednosti

Da li se ponekad plašite ponovo se zaljubiti i dati svoje srce nekome u potpunosti? Da li se plašite da biste ponovo mogli biti povrijeđeni? 


Ljubav je rizik. Rizik koji svako od nas treba da bude spreman da napravi jer za ljubav vrijedi rizikovati. Nikad ne znate kako će nešto ispasti ako to ne napravite. Bez obzira na strah koji osjećate nikada ne smijete da odustanete od ljubavi. Vjerujet u pravu ljubav jer ona zaista postoji. 

Vjerujte i nadajte se da će ovaj put sve ispasti kako treba. Ta prava ljubav nije neki privremeni osjećaj to je mnogo više od toga. To je jedna veoma moćna sila koja može da zavrti cijeli svijet. Ljubav nije zastrašujuća, ona je zaista lijepa i ne treba da se plašite nečega tako čistog i divnog kao što je istinska ljubav. 



Ona vam daje razlog za život i daje vam snagu da uvijek uvijek idete naprijed bez obzira na to koliko stvari mogu biti loše. Ljubav u vaš život unosi toliko lijepih boja, ona vas mijenja u potpunosti i čini vas boljom osobom. Ne dozvolite da vam strah od ljubavi upropasti istinsku sreću. 

Ne dozvolite da zbog stare boli izgubite vjeru u ljubav. Znam da je teško kada vas neko izda i prevari, ali morate biti jači od toga. Bez obzira koliko vas je neko povrijedio, nikada ne dozvolite da vam to ugasi vjeru u ljubav. Ne zatvarajte svoje srce za novu ljubav samo zato što vas je neko ranije povrijedio. 



Nemojte da se plašite da se ponovo zaljubite jer je ljubav najljepša stvar na svijetu. Ljubav je suština života. Nemojte dozvoliti sebi da žalite kasnije zbog toga što ste zatvorili sva vrata koja vode prema ljubavi. Život je kratak i u njemu ne treba da bude mjesta za kajanje. 

Zaboravite na svoju prošlost i ostavite je tamo gdje joj je mjesto, u prošlosti. Oprostite onima koji su vas povrijedili i oprostite sebi što ste bili naivni da im vjerujete. Zaboravite na svu bol i sva loša iskustva. Nemojte se bojati prave ljubavi, oslobodite se okova svoje prošlosti. Istjerajte bol iz svog života i otvorite vrata sreći.

Pokreće Blogger.