Dobre stvari se dešavaju onima koji znaju da čekaju: Poruka ženama koje imaju 30 i još su same

Mnoge od vas su sanjale da će do tridesete već biti srećno udate i imati djecu, ali to se nije dogodilo. Razočarane su što im život nije išao onako kako su one planirale. 


Stalno imate osjećaj da vam nešto nedostaje jer ste još uvijek same, izgubile ste vjeru u ljubav, ali se istovremeno plašite biti same. Nemojte da gubite dragocjeno vrijeme, jer vjerujte mi, jednog dana ćete žaliti za svojim samačkim životom. 

Sigurno ste sanjale o vjenčanju iz snova još od malih nogu ikako stojite ispred svog izabranika i izgovarate sudbonosno da. Ne brinite, nećete razočarati tu djevojčicu u sebi jer još uvijek ima vremena, a do tada... 1. Uživajte u životu punim plućima; Ovo je najbolji period u vašem životu i iskoristite njegovu svaku sekundu. 



Radite na sebi, svojoj karijeri, ostvarite svoje snove. Putujte, otkrijte nove kulture, upoznajte nove ljude. Mudro iskoristite ovaj period života jer nikada nećete biti mlađi nego što ste sada. 2. Zapamtite da dobre stvari dolaze onima koji znaju da čekaju; Nemojte misliti da je Bog zaboravio na vas. 

On ima svoje planove za vas i uvijek je sa vama. Samo budite strpljivi. Ne gubite vjeru u Boga, ljubav i u sebe. 3. Biti sam ne znači biti usamljen; Monogi se osjećaju usamljeno čak i oni koji su u braku, ali nikada ne treba da zaboravite na one koji su vam važni i one kojima ste vi važni. 



Ne zaboravite na svoje prijatelje i svoju porodicu. Pored njih nikada nećete biti usamljeni. 4. Ne tražite savršenog muškarca; Ne postoji savršen muškarac, postoji samo onaj koji je savršen za vas, ali savršen ne postoji. Ako čekate samo onog savršenog gubite vrijeme i propuštate dobre prilike. 

5. Ne upoređujet se ni sa kim; To nema smisla. Vi ste jedinstveni i vaš život je jedinstven i nikada neće biti kao nečiji drugi. Samo zato što su se svi vaši prijatelji vjenčali ne znači da morate i vi. Njihov život nije ništa bolji od vašeg. 

6. Nemojte sažaljevati sami sebe; Zašto žaliti za nečim što se još nije ni dogodilo? To što se još uvijek nije dogodilo ne znači da se nikada neće desiti. Nemojte žaliti sebe zato što vam život ne ide onako kako ste planirali. Život ide u onom smjeru u kome treba da ide. Prihvatite to iako vam se ne čini da je to najbolji put za vas.

Pokreće Blogger.