Moj brak je sve samo ne dobar - U braku sam 4 godine, a volim drugog muškarca

Moj suprug i ja smo se vjenčali prije četiri godine, a prije braka smo bili u vezi skoro osam godina. Nikada nisam bila spremna za taj brak, ali sam se na kraju udala pod pritiskom svoje porodice. 


Još dok smo bili u vezi shvatila sam da smo prilično različiti i znala sam da ako se vjenčamo to neće biti dobar brak jer sam izgubila poštovanje prema njemu zbog silnih svađa koje su se dešavale između nas. Razlog za te svađe je uglavnom bila njegova porodica koja se uvijek u sve miješala. 

Na kraju smo se ipak vjenčali jer sam se nadala da će se nešto promijeniti, ali nije. Zadnje četiri godine za mene su bile veoma mučne. Između nas nema komunikacije ni razumijevanja. Ne želim da imam intimne odnose sa njim na kojima on stalno insistira i osjećam da polako klizim u depresiju. 



Uvijek sam maštala da budem u braku sa nekim koga mogu da poštujem i ko mene poštuje i voli, sada samo maštam o braku sa nekim drugim, a ne mojim mužem. Prije nekoliko mjeseci sam upoznala jednog muškarca i totalno sam se zaljubila u njega. Između nas se u trenutku dogodila neka hemija. 

On je tako nježan i brižan prema meni, upravo onakav kakav moj muž nikada nije bio. Kada god uhvatim priliku idem da se nađem sa njim. Uvijek nađem neki dobar izgovor gdje sam bila i sa kim, koji moj muž uvijek prihvati jer ga u stvari i ne zanima gdje sam i sa kim provodim vrijeme. 



Prijatelji mi u tome dosta pomažu i uvijek me pokrivaju kada mi je to potrebno. Duboko u sebi želim da budem u braku sa svojim ljubavnikom, želim da mogu sa njim mirno i bez straha da prošetam gradom. Želim da završim ovaj brak koji je za mene bio sve samo ne lijep i srećan. Želim započeti novi život daleko od svog sadašnjeg supruga koji me je samo ponižavao ispred svoje porodice i kome su svi drugi uvijek važniji od mene.

Pokreće Blogger.