Važne lekcije koje možete naučiti iz toksične veze - "Porodica i prijatelji su važni"

Svaka veza nas nauči nečemu, čak i one koje nisu bile uspješne i srećne. Možda vam se ne čini tako ali ako malo bolje razmislite vidjećete da ste nešto naučili iz prethodne veze.


Svaka veza je različita i u svakoj vezi nešto naučimo, a one toksične i nezdrave veze naj nauče veoma važne lekcije u životu. Naučimo koliko su nam u stvari važni porodica i prijatelji, koliko nam je važna njihova podrška, naučimo da cijenimo sebe, da naučimo kako da postavljamo granice i možda najvažnije naučimo da se izborimo za sebe.

Prepoznajete znakove toksične veze već na početku. Ne samo da i prepoznajete, već prestanete da ih ignorišete i gurate pod tepih kao da je to nešto što ćete moći da popravoite kasnije. Naučite da ne možete da mijenjate ljude. Znate kako kažu " Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada". Onaj ko ne žli da se promijeni niko i ništa ga neće natjerati da to učini.



Naučite da su porodica i prijatelji važni. Njima se možda neće svidjeti svaka osoba sa kojom ste u vezi, ali budite sigurni da oni bolje vide od vas kako se neko ponaša prema vama. Treba da im budete zahvalni jer oni vide stvari koje vi ne vidite. Znajte da ćete u njima uvijek imati podršku i nekoga ko će da vas sasluša kada god to bude potrebno.

Naučite da vjerujete svom instinktu. Kada jednom prođete kroz toksičnu vezu znaćete kako to izgleda i nećete ignosisati svoj instinkt ponovo. Instinkt ponekad može da nas prevari, ali ako osjećate da nešto nije u redu u vašoj vezi znaćete šta je u pitanju.



Naučite koliko vrijedite. Kada ste u toksičnoj vezi vaš partner će na sve načine pokušavati da zaboravite koliko vrijedite i da spusti vaše samopouzdanje na minimum. Tek kada izađete iz takve veze shvatite koliko vrijedite i da zaslužujete mnogo više.

Naučite da stavljate sebe na prvo mjesto i da se izborite za sebe. Time što stavljate sebe na prvo mjesto ne znači da ste sebični. To samo znači da brinete o sebi. Jedini način da se izvučete iz toksične veze jeste da se izborite za sebe i odete. Ovo je veoma dobra stvar koju možete da naučite u toksičnoj vezi.

Pokreće Blogger.