Psiholog objašnjava: Zašto osobe u srećnim vezama mogu biti sklone nevjerstvu

Topao dom i veza puna ljubavi vam može stvoriti osjećaj da vaš partner nikada neće doći u iskušenje da vas prevari, čak mnogi vjeruju da osobe koje su srećne u vezi o tome i ne razmušljaju. 


Prevara se nikada ne dešava iznenada i partner nikada neće preko noći donijeti odluku da želi da vara. To je nešto što im se mota po glavi i o čemu mogu često da razmišljaju i samo je pitanje vremena kada će to da se desi. Čak i osobe koje su u kvalitetnoj ljubavnoj vezi gdje je sve savršeno dobro mogu da se dovedu u iskušenje da prevare svog partnera.

Svako nevjerstvo je bolno, ali je još bolnije kada znate da ste sa svojim partnerom živjeli u normalnoj i srećnoj vezi. Neko ko želi da proba nove stvari će da vara bez obzira na posljedice. Pročitajte razloge zbog kojih su osobe u srećnim vezama sklone da varaju svog partnera.



Ne znaju šta žele. Neke osobe jednostavno ne znaju šta žele u svom životu. U jednom momentu su srećne i zahvalne, dok u drugom provode sate razmišljajući kako bi bilo da nisu u vezi. Osobe koje su sklone varaju mogu da se osjećaju zarobljeno čak i u srećnoj vezi. Oni su željni da probaju nešto novo i drugačije što je često varanje.

Misle da seks sa drugom osobem ne znači da ne vole svog partnera. Neke osobe pokušavaju da razdvoje seksualnu vijernost i ljubav. Oni se pravdaju da to što su imali seks sa drugom osobom ne znači da ne vole svog partnera i da je za njih to samo seks.



Oni ne znaju drugačije. Trebalo bi da poznajete svog partnera veoma dobro da biste mogli da razumijete zbog čega vas je prevario. Prevara može da bude ponašanje na koje su navikli i ne znaju drugačije da se ponašaju. Možda oni imaju drugačiji pogled na prevaru ili su vidjeli kako njihovi roditelji varaju pa im je to postalo normalno. Postoji mogućnost da im je ideja o varanju negdje podsvjesno postala normalna i prihvatljiva pa i oni to sada rade.

Varaju iz dosade. Ljudi su skloni iz dosade da čine razne stvari, a varanje je jedna od njih. Čak i kada su u srećnoj i dugoj vezi oni traže neku dodatnu stimulaciju koja ne dolazi od njihovog trenutnog partnera. Oni smatraju da će time da unijeti neku novinu u vezu.

Pokreće Blogger.