Psiholozi savjetuju kako bi se mogli izboriti sa depresijom - "Razmislite o kućnom ljubimcu"

Depresija nije nešto što može da se izliječi preko noći i nije nešto što bi trebali držati u sebi jer bi vam misli mogle postati previše mračane da biste se mogli nositi s tim. Ali postoje neke stvari koje možete učiniti kao bi pružili sebi prvu pomoć, kako biste olakšali bol koja vas predugo muči.


Naravno, krajnja stvar koju možete učiniti za sebe je da potražite pomoć terapeuta koji vam može pomoći da uvidite razloge koji se kriju iza vaše depresije, a također će vam pomoći da se riješite od svih tih mračnih misli. Ali kad ste sami kod kuće i nosite se sa depresijom, napravite neke od ovih stvari kako biste malo olakšali:

1. Mazite se sa svojim kućnim ljubimcima Naučno je dokazano da kućni ljubimci pomažu ljudima da se nose sa depresijom. Samo grleći životinje, zapravo možete umanjiti depresiju i one vam mogu pomoći da vidite koliko je svijet lijep i sladak. Vodite svog psa u šetnju ili sjedite i družite se sa svojom ljubimcem satima. Ne morate nigdje da žurite. To je vaše vrijeme sa njima, to vam pomaže da se osjećate bolje.



2. Pišite Vaš se um može previše zamarati negativnim mislima i premda vam može biti teško da ih izgovorite, možda biste trebali pokušati da ih zapišete, jednostavno kako biste bili sigurni da ćete ih izbaciti iz glave. Vaša će se duša će se osjećati lakšom nakon što pustite sve te neizgovorene osjećaje. Iz tog istog razloga, ako se previše bojite razgovarati, zapišite to. Ne radite to tako da netko čita, vi ne objavljujete knjigu, već to činite, kako biste očistili svoje misli od svih nepotrebnih gluposti koje vam prolaze kroz glavu.

3. Pogledajte inspirativne videozapise Sretni smo što imamo ovu internetsku zajednicu u kojoj možemo pronaći puno inspirativnog sadržaja za podizanje raspoloženja. Stoga, pođite na Youtube i pronađite svog omiljenog kreatora sadržaja, smijte se, plačite, slušajte što ih inspiriše i pokušajte pronaći vlastitu inspiraciju dok gledate. Ne padajte u očaj i ne utapajte se u boli. Postoji toliko mnogo nevjerojatnih stvari koje vam mogu pomoći da pronađete svoj put do sreće.



4. Sanjarenje Psiholozi kažu da kada sanjarimo, stvaramo nacrte za svoju budućnost, sanjarenje je najbolji način za vizualizaciju vašeg procesa ozdravljenja. Lezite i zamislite ljepote svijeta kojim ste okruženi, sanjarite o danu kad ćete napokon biti oslobođeni depresije i usrećite se kad vidite svijetlu budućnost koja vas očekuje. Zamislite sve to znajući da ćete postići taj nivo radosti!

5. Uzmite dan za svoje mentalno zdravlje Kad se ujutro probudite osjećajući se kao da je cijeli svijet protiv vas ili ne želite ustati iz kreveta, znajte da uvijek možete uzeti slobodan dan i učiniti ga svojim "danom mentalnog zdravlja". Stvarno biste trebali mentalno zdravlje učiniti prioritetom i nikad ne zaboraviti da od toga nema ništa važnije. Možete pretraživati stvari koje ljudi rade ovih dana, ali moji su osobni favoriti duga kupka, čitanje, pisanje, gledanje filmova i jedenje zdrave hrane. Na početku se sladoled činio kao savršena hrana ovih dana, ali dobro je samo na trenutak, nakon toga stvarno žalite.

6. Pazite na svoje tijelo Kad smo depresivni, to se može vidjeti i na našim tijelima. Zaboravljamo da naše tijelo treba njegovati, treba mu zdrava hranu i puno vode. Potrebna mu je sunčeva svjetlost! Izvedite svoje tijelo na energičnu šetnju ili trčanje. Znam da vam se to možda čini previše teško u ovom trenutku, ali kad jednom krenete, postat će lakše. Izuzetno je terapijski!

7. Odmarajte se Znam da u nekim danima uopšte ne želite ustati iz kreveta, to zapravo može da znači da vam je potreban san ili jednostavno dremka da biste se ponovo napunili. Zato si dopustite da se isključite i odložite ustajanje iz kreveta koliko vam je potrebno da napunite energiju i kad se probudite, svijet će izgledati drugačije.

Pokreće Blogger.